SVs nye stjerne for sosialistisk til å vinne langrennskonkurranser

Min favorittjournalist i Klassekampen, Hans Petter Sjøli, har portrettintervju med SVs Rannveig Kvifte Andresen i dag. Hun er blitt kjent i det siste fordi Akershus SV har satt henne på førsteplassen på lista si, mens mange egentlig mente det var SVs nesteleder Bård Vegar Solhjell som skulle stått der. De to, som representerer hhv. venstre- og høyresida i partiet, fortsetter kampen om førsteplassen, som nå skal voteres om. Det er blitt en viktig sak fordi man har begynt å tenke på den dagen Kristin Halvorsen kommer til å gå av. Nestleder Bård Vegar har dårligere sjanse til å ta overta etter Kristin om han ikke er på Stortinget. Dermed kan Audun Lysbakken ende opp som sjefen, og venstresida vinner.

Rannveig har ikke tenkt å gi opp kampen mot Bård Vegar. Hun forteller i portrettet at hun har gode sjanser til å vinne, blant annet fordi hun faktisk er fra Akershus, i motsetning til konkurrenten. Hun forteller også litt om hva hun synes han har gjort dårlig som statsråd. I det hele tatt, hun jobber hardt.

Slik er det ikke i idretten, viser det seg. Rannveig var et langrennstalent i ungdommen, og trener fortsatt 7 – 8 ganger i uka. Men noe vinner ble hun ikke der, ifølge portrettet:

Desverre ble sosialistidealene hennes etter hvert så framtredene at hun ikke klarte å drive konkurranseidrett, ikke minst fordi hun syntes så synd på dem som sviktet laget når det var snakk om stafett.

(kveler lattis)

Og hva med Bård Vegar da? Blir ikke han lei seg kanskje, om han taper?

For øvrig liker jeg godt at avisene dekker interne stridigheter i partiene. KK er gode på det.

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “SVs nye stjerne for sosialistisk til å vinne langrennskonkurranser

  1. hjorthen

    Men forskjellen er jo at mens Rannveig syntes synd på dem som sviktet laget sitt under stafett, så er Bård Vegar Solhjell på det andre laget, og motstanderene synes man selvfølgelig ikke synd på. Særlig ikke når de går i sporet til høyre!

    Jeg heier på venstresida her forresten, og håper at han naustdølen brekker staven på oppløpssiden.

  2. hjorthen

    Ja, jeg glemte å lukke en tag der. Sorry. Hvis du hiver på en > etter </em der så blir det riktig allikevel. Altså slik:

  3. Tilbaketråkk: SVs nye stjerne for sosialistisk til å vinne langrennskonkurranser

  4. Bård Vegar var jo i utgangspunktet den svake her, han tapte første runde, stakkar. I lojalitet med de svake burde man kanskje holde med han. Men jeg holder også med langrennsjenta. 1) Hun er finest 2) Det blir mye mer gøy. Dessuten ser det vel ut til at BV kommer tilbake i en heftig andrerunde her. Tar du på deg kommentatorjobben?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s