Om Afrika og Sarah Palin

Jeg er fornøyd med at det ikke ble McCain/Palin.

Mer usikker er jeg på om Sarah Palin er så dum som oppslagene verden over tyder på i dag. Det hevdes at hun trodde Afrika var et land, at hun var så slem med medarbeiderne sine at de begynte å gråte, hun hadde raserianfall, var usikker på hvem som var medlem av NAFTA og bladibla.

Oppgjøret i det republikanske partiet etter valgnederlaget har startet, med fordelingen av skyld og kamp om arvefølget.

Det er god grunn til å være skeptisk til det som kommer fram, mye av det må nok betegnes som sladder og løse rykter.

Kilden til Afrika-kunnskapen er Carl Cameron, som er politisk seniorreporter for Fox News. Han sa dette i programmet The O’Reilly Factor, dette er kilder vi vanligvis ikke setter stor lit til i norsk presse.

Cameron bringer dessuten påstandene uten å opplyse konkret hva slags kilder han har, bortsett fra at det er noen rådgivere i McCains kampanje.

Jeg har sett mange dumheter fra Palin, det kan være være riktig at hun er så kørka som Cameron sier, men dette kan like gjerne være løse rykter som kommer fra Palins fiender innad i partiet. Jeg får meg ikke til å tro at Afrika-tabben er sann.

Politicos Jonathan Martin skriver litt om saken, med rykter om hvem i McCains leir som har sladra.

Oppdatert: Sarah Palin har kommentert Afrika-påstandene. Hun sier ikke overraskende at de er uriktige og forøvrig vil hun ikke kommentere rykter og løse påstander som kommer fra «små og bitre personer», ifølge HuffPost. Ingen norske medier har fulgt opp enda.

Oppdatert 2: Nå har VG nett en artikkel der Sarah slår tilbake.

Oppdatert 3: Dagbladet.no følger opp.

10 kommentarer

Filed under Uncategorized

10 responses to “Om Afrika og Sarah Palin

 1. Mange av avsløringene kommer vel fra Newsweek sitt «secret of the campaigns»- prosjekt:
  http://www.newsweek.com/id/167581

  (Forøvrig et eksempel til etterfølgelse for norsk presse? Selv om det ikke akkurat er like mye juice å hente her…)

  Palin jo vite at Afrika ikke er et land, men hvem vet – dama klarte jo ikke engang juge på seg en avis hun leser! Når det er sagt blir Palin utsatt for litt urettmessig kritikk også. Da hun begynte å bli mer bestemt ble hun kalt «diva» i pressen. En mannlig kandidat hadde vel blitt beskrevet som «tøff» i den samme situasjonen?

 2. Det er tydeligvis «blametime» i GOP og Palin står laglig til. Selv om jeg oppfattet henne som et dårlig visepresidentvalg, så tviler jeg også på en del av historiene vi får servert nå.

  Jeg synes forøvrig Jonathan Martin i en annen artikkel setter fingeren på mye av det som er galt hos republikanerne:

  «Most ominous for Republicans, the GOP is increasingly becoming less grand than old — and outdated. As reflected in Tuesday’s results and exit polls, it’s a party that is overwhelmingly white, rural and aged in a country that is rapidly becoming racially mixed, suburban and dominated by a post-Baby Boomer generation with no memory of Vietnam or the familiar culture wars of the past.»

 3. Det ville vært veldig interessant å sammenligne kritikken mot Sarah Palin med den mot Hillary Rodham Clinton. Innholdmessig må den nødvendigvis være ulik, men jeg kan ikke fri meg fra en følelse av at i form og retoriske grep finnes det likheter.

 4. Jeg så det klippet der hun ikke klarte å svare annet enn «alle» da hun ble spurt hvilke aviser hun leser. Kostelig. Jeg pleier ikke å bekymre meg så mye over kjønnsdiskriminering til daglig, men jeg har lurt litt av og til i denne valgkampen. Hadde Palin fått samme kritikk om hun var mann? De sladrehistoriene som kommer nå, er det ikke typisk sånne som rammer kvinner? Slemme-Sarah som fikk folk til å gråte. Fikk McCain noen til å gråte? Får vi vite om det? Og var det i tilfellet han som var slem, eller var den gråtende overfølsom? Jeg har liten sans for Palins politikk, men faktisk også for noe av behandlingen av henne.

 5. Audun Ulshagen

  «Hadde Palin fått samme kritikk om hun var mann?»

  P-o-t-a-t-o-e. Så svaret er ja.

 6. Godt poeng. Dan Quayle ga meg noe å tenke på. Men han var vel enda dummere?

 7. Didrik Søderlind

  De av oss som følger med på de VIRKELIG pålitelige amerikanske mediene, har jo lenge visst at kunnskaper om Afrika i den amerikanske statsforvaltningen er sterkt mangelfulle.

  http://www.theonion.com/content/video/nation_of_andorra_not_in_africa

 8. Knut

  Håper at folk flest er klar over at The onion er tullenyheter.
  Virker som om vi tror hva som helst om amerikanere, bare det er negativt vinklet.

 9. Leste et sted at John Stewart ble sett på som den viktigste nyhetskilden i USA av mange nå. Hehe.

 10. Tilbaketråkk: Jukse-ekspert lurte media i et år. Sarah Palin vet hva Afrika er « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s