Meland-media nuller bok (nei, vi har ikke lest den)

– Å høre på Støre var litt samme opplevelse som å miste en dorull og se den sprette og trille rundt i rommet med en lengre og lengre hvit hale. Etterpå aner du ikke hva du skal gjøre med alt papiret, skriver DNs kommentator Kjetil B. Alstadheim om utenriksminister Jonas Gahr Støres nye bok «Å gjøre en forskjell».

DN har likevel valgt å sette både en kommentator og en anmelder på saken, samt laget en førstesidehenvisning av boka, som har lånt tittelen av kronprins Haakons foredragsturne på norske skoler om fattigdom og utvikling i 2006. Den het «Å gjøre en forskjell».

Boka har fått bred omtaler i alle medier Meland-media holder (nei, man «holder» ikke nettaviser), og det er visstnok fordi det er svært sjelden politikere gir ut bok når de sitter i posisjon. Etterpå pleier de derimot å memorere veldig, og da kommer det saftige sladderet også.

Vel, det gjelder altså ikke Støre, som ikke overraskende skriver om helt ukontroversielle ting, skal vi tro omtalen. Og det gjør vi. Etter en rask medieblafring viser det seg at følgende utsagn er det mest spennende som kommer fram i boka. Det handler om Carl Bildt.

«Vi sender hverandre tekstmeldinger, utveksler syn, tester ideer.»

Nr 2. mest spennende utsagn:

«Det skjer noe mellom mennesker som møtes.»

Ellers understreker han at «forholdet til USA er nært».

Meland-media, som allerede har begått den tabben å omtale denne hypede utgivelsen, har bestemt seg for å nulle boka.

Det er Statens innkjøpsordning som vanligvis gjør det, sier du? Vel, skal man «gjøre en forskjell» kan man ikke henge seg opp i gamle vaner. For å si det med Støre:

– Vi lever i et tidsskifte.

Oppdatert: Takk til Håvard som tipset oss om at det faktisk finnes noen som har klart å bli provosert over innholdet i denne boka. Det måtte israelere til, følge Vårt Land/NTB.

Støre skriver i boka om et besøk i byen Hebron, hvor israelske nybyggere gjør livet surt for palestinerne, bla ved å kaste ting på dem.

– De fleste forretningene er stengt. Skoddene som er slått for og boltet igjen er merket med det israelske politiets tegnspråk. De er merket, slik andre forretninger har vært merket andre steder og til andre tider. På en dør står det: Gaz the Arabs. På engelsk, skriver Støre i boka.

Dette har har visst gjort folk i det israelske UD målløse. De spør seg nå om Støre sammenligner bosettere med nazister. Støre selv tør ikke utdype hva han mente.

Antakelig lurt.

Meland Media har selv fått erfare hårsårhet denne uka. Konsernet beklager at vi har fått Carl Erik Grimstad til å gråte. Det var ikke meningen.

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Meland-media nuller bok (nei, vi har ikke lest den)

 1. Kalte han den virkelig «Å gjøre en forskjell»?? Nå er jeg riktignok glad i å introdusere spennende englifiseringer i det norske språk, (jeg er spesielt glad i ord deling), men at en respektert politiker går foran på denne måten maker ikke mye sense.

 2. Bjørn, da. Det er jo krompen som har myntet uttrykket. Da må det anses som kongelig tale og dermed en korrekt del av det norske sprog.

  Og er det noe vi etterhvert aner om Støre, er det at han har rojale ambisjoner.

  Han minner meg om Ruby Wax’ omtale av prins Charles:

  «He is one of those people who mistake being worried for being intelligent.»

 3. «Da må det anses som kongelig tale og dermed en korrekt del av det norske sprog.»

  Eller et bevis på at de har tatt folkeligheten for langt. Sagt på en annen måte: Nuvel!

  «Og er det noe vi etterhvert aner om Støre, er det at han har rojale ambisjoner.»

  Framveksten av denne «Støre» skjedde etter at jeg droppet TV og kuttet kraftig ned på avislesningen. Det er kanskje på tide jeg finner ut hvem han er.

 4. Bjørn: Hvis du finner ut hvem han er, hadde det vært fint om du sa fra. Det lurer noen av oss som har sett hans oppstigning mot stjernene på også.

  (Skjønt, Nyarlathotep er et hett tips.)

 5. Håvard

  Jeg vil gjerne gjøre ledelsen i Melandgruppen oppmerksom på at det i medier umiddelbart utenfor konsernets interessesfære også kan finnes interessant informasjon, som for eksempel her:

  http://www.vl.no/verden/article3913736.ece

 6. Tilbaketråkk: Enda en ny trend: Bloggere anmelder journalister « Astrid Meland

 7. Tilbaketråkk: Meland-Konsernet nuller bok (nei, vi har ikke lest den denne gangen heller) « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s