Enda en ny trend: Bloggere anmelder journalister

Meland Medias yndlingskommentator Jan Omdahl forteller i dag om en liten medierevolusjon, nemlig at bloggeren Virrvarr anmelder journalistene som har intervjuet henne. Hun er aktuell med en ny sexbok som lanseres for tiden.

Det jeg liker best med kommentaren til Omdahl er følgende utsagn:

MEN DET STOPPER IKKE DER. Det Ida Jackson gjorde i går, kan en mektig næringslivsleder, en toppolitiker, en popkjendis eller en dyktig PR-mann gjøre i morgen. Og når sterke samfunnskrefter med sterke særinteresser begynner å imøtegå journalistikken allerede før den er publisert, har mediene fått en ny utfordring i det digitale domenet.

Eksempel på mektig næringslivsleder som blogger: Meland Medias egen Astrid Meland. Og tenk om Kjell Inge og han Spetalen hadde blogget, og hektet bloggene sine på sakene om dem via Twingly.

De bør vurdere å leie inn en PR-person til å gjøre det asap. At Petter Stordalen ikke har gjort det allerede, overrasker meg. De yngre kjendisene blogger jo, og kommer til å si fra i fremtiden. – Vi lever i en utfordrende tid, for å sitere Jonas Gahr Støre.

Forresten er Virrvarr, eller Ida Jackson, misfornøyd med at Omdahl bare har brukt fornavnet hennes i ingressen på forsiden, og ikke hele navnet/etternavnet. Hun mener media gjør det fordi hun er dame. Vi kan like gjerne snakke om et tabloid grep. Det skal være kort og forståelig i ingressen, og «Jackson» kan forvirre, siden det er et par kjendiser som heter det også. Og forresten er hun jo i godt selskap med Jens og Kristin og Jan Thomas, la oss ikke glemme ham. Før var kanskje feministenes innvendinger riktigere, nå er vi på fornavn alle sammen.

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Enda en ny trend: Bloggere anmelder journalister

  1. Sløvt av deg å ikke vite at Pettern blogger a gitt! http://blogg.homeinvest.no/

  2. Tenkte jeg det ikke! Takk Christoph! Lenker han opp sakene også, tro? Må inn og sjekke.

  3. Såvidt meg bekjent er Thomas i herrenavnet Jan Thomas et etternavn. Selvfølgelig et pseudonym, han heter egentlig Jan Bertin Østervold. Men han er altså ikke kjent bare under fornavnet, slik Jens og Kristin er. Se også den lystige serien om hans liv på TV2 Zebra, der han omtales som Jan av venner.

  4. Er det det! Jøss, det visste jeg ikke. Men da forholder deg seg annerledes. Jeg har jo ikke sett serien om hans liv på TV2 Zebra, men jeg har sett en annen film han har vært med i. Forresten så var jeg aldri i tvil om at Bjørn i Torgeir Bjørn var et etternavn, men det var kanskje pga fornavnet? Tore Bjørn hadde vært mer forvirrende. Tenk på hvor mange hensyn de må ta, de som har fornavn til etternavn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s