Tulle-ekspert lurte media i ett år

I forrige uke siterte media verden rundt Fox News på at Sarah Palin trodde Afrika var et land. Kilden til Fox News var «anonyme kilder i McCains kampanje.»

Alle lurte på hvem kilden var. Denne uka gikk MSNBC ut med at det var » Martin Eisenstadt.» Han hadde ifølge dem innrømmet at han var kilden på en blogg.

Han finnes ikke. I dag skriver NY Times at Martin Eisenstadt er blitt fremstilt som forsker ved  Harding Institute for Freedom and Democracy. Det er et tulleinstitutt. Det finnes en nettside, men den er også juks. Det samme gjelder klippene med ham på You Tube.

«Eistenstadt» har fått en rekke oppslag på i media. Han har holdt på i ett år.

To filmskapere forteller at de skapte karakteren for å få til en TV-serie. En av filmskaperne, Eitan Gorlin, spilte rollen som Eistenstadt. De lot som han var McCains rådgiver, laget en blogg som de oppdaterte med «innsideinformasjon». Navnet valgte de fordi mange i Bush’ stab har jødiske etternavn og kristne fornavn. Andre bloggere begynte å sitere og lenke.

MSM viderebrakte informasjonen til tross for at det finnes en rekke nettsteder som avslører Eisenstadt-jukset.

MSNBC sier de ikke skulle ha gjort det. De forteller at noen i redaksjonen mottok en epost fra en kollega og antok at den var sjekket ut.

Det finnes forresten også en ekte Michael Eisenstadt, han jobber ved Washington Institute for Near East Policy, og siteres visstnok ofte. Han kjente ikke til tullballet.

I juli, da McCain sammenlignet Obama med Paris Hilton, ble Eistenstadts blogg sitert på at telefonen gikk varm i McCains hovedkvarter, med sinte oppringninger fra Hiltons bestefar og andre. Dn.no, for eksempel, siterte Berligske Tidende. DN skrev:

– Telefonen var rødglødende, skriver den konservative kommentatoren og regelmessige rådgiver for John McCain, Martin Eisenstad, i sin blogg.

Oppdatert: Dagbladet.no har skrevet om det. Bra!

Db.no spekulerer på om Eistenstadt var kilden til Fox News’ Afrika-rykter, via HuffPost, som skriver at det var andre kilder. Også flere, bla. AP, stiller det samme spørsmålet. Det er ikke helt klart. NYTimes skriver:

– And the claim of credit for the Africa anecdote is just the latest ruse by Eisenstadt.

Eistenstadt har sagt det var ham, men det var visst også løgn.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s