Audun har fått seg ny jobb

Audun Lysbakken vil at manipulerte bilder som brukes i markedsføring skal merkes. Han er misfornøyd med at pupper forstørres og sideflesk fjernes, og vil stoppe reklame som bidrar til «kroppspress.»

SV vil at det skal gis tydelig beskjed om hvilke bilder som er manipulert eller retusjert. Meland Media har allerede startet på jobben.

trotsky-alt2-copy

trotsky-orig2

(Og her er historien om hvorfor Stalin fjernet Trotski fra dette bildet av ham og Lenin. Sjekk dessuten Wikipedia: Censorship of images in the Soviet Union.)

sarah-palin-bikini-photo-1-copy

breakfast-copy(Fra Adbusters)

Fotografier har blitt manipulert fra man begynte å ta bilder. Et fotografi gjengir ikke den objektive sannheten. I dag er nok de fleste bilder som brukes i aviser og i markedsføring innom Photoshop. Jeg vet ikke hvor Lysbakken vil sette grensa? Ved forskjønnende lyssetting? Er det juks å forsterke fargene i bildet, gi folk mer glød i ansiktet? Er det juks å ta bilder av en modell som allerede har silikonpupper? Hva med sminke?

Villedende reklame er forresten forbudt allerede.

Sjekk også ut Photoshop Disasters, veldig morsomt.

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Audun har fått seg ny jobb

  1. Didrik Søderlind

    Photoshop disaster var morsomt. Men hvis du vil ha sterkere saker, er det http://www.awfulplasticsurgery.com som gjelder. Her har du vakre mennesker som ved hjelp av plastikkirurgi har gjort seg selv til monstre.

  2. Tilbaketråkk: Kaos i det norske demonstrasjonsmiljøet « Astrid Meland

  3. Jeg har følt meg utsatt for utilbørlig kroppspress helt siden Brad Pitt tok av seg på overkroppen i «Thelma og Louise». Er det ikke enklere å bare forby all bar hud og tettsittende klær med én gang? På film, TV og foto, altså. 😉

  4. Jeg synes vi alle bør bli mer like. Egentlig er det urettferdig med Audun Lysbakken også, han burde i det minste slutte å fikse den bed head-sveisen sin og holde seg mer i ro i sofaen, slik at han blir litt styggere.

  5. Trym

    Ubetalelig blomster sendt Astrid Meland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s