Kaos i det norske demonstrasjonsmiljøet

I det norske demonstrasjonsmiljøet er det full forvirring etter at tjenestedirektivet ble vedtatt i Ap i forrige uke, og etter at regjeringen, helt uten forvarsel, sendte ut en pressemelding om at de velger amerikanske kampfly (JSF). Og det samme dag som Ungdomsalliansen mot tjenestedirektivet demonstrerte i åtte norske byer!

Hallgeir Langeland ble sist sett spinnende rundt seg selv i nærheten av Stortinget, mens Kirsti Bergstø jobber med hvordan man kan slå sammen nei-budskapene i retning «Nei til Joint Strike Tjenestedirektiv». Ingrid Fiskaa tror man kan få mye igjen for kjøre sakene Israel og JSF samtidig. Audun Lysbakken, som er god på budskap som ikke er juks og allerede motstander av så mye, funderer på å kutte ut fokuset på sak og bare gå for et generelt «NEI» på bannerne.

Nå rakk ikke SV å ta noe offisielt jagerfly-standpunkt før beskjeden kom om at regjeringen velger JSF. En undersøkelse utført av NRK i forrige uke viste lite overraskende at SV-medlemmer var mest imot amerikanske fly.

– Vi er utrolig imponert over hvor mange kampflyeksperter Norge har, sa statssekretær Espen Barth Eide . Det er sjelden sarkasmen bobler så herlig over i Dagsnytt 18.

– Sp har sluttet seg til kjøpet, mens SV trenger noe mer tid, ifølge Jens.

– Mange i SV er skuffet, sa Kristin Halvorsen.

No shit.

– Bornert, sa de antakelig samstemt i SV i kveld.

Blir det en ny dissens? Ja! Det er jo så morsomt?

Skuffende nok synes visst ekspertene at JSF er overlegent mye bedre enn JAS Gripen. Det betyr at det var enklere for SV å gå inn for amerikansk, enn om vurderingen av de to flytypene hadde vært likere.

PS: Det blir nok ingen julebonus på de ansatte i Burson-Marsteller i år. (ja, de jobbet for JAS Gripen)

Meland Media Lab Group AS har ikke peiling på kampfly, men føler seg likevel i slikt et godt humør:

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Kaos i det norske demonstrasjonsmiljøet

 1. Det er i alle fall ein god grunn til å vere nøgd med at det blir JSF – flyet finst ikkje enno. Det gjev oss ein tenkepause før vi bruker 145 mrd. på noko som er teknologisk utdatert. I løpet av nokre heilt få år vil teknologien vere der at ingen vil finne på å putte eit menneske ombord i eit jagerfly. Pilotlause fly/flygande bomber kan reagere raskare, svinge krappare, aksellerere fortare. Det er ingen grunn til å tru at eit menneskstyrt fly vil overleve i kamp mot framtidas robotar.

 2. G.W.B.

  – Vi er utrolig imponert over hvor mange kampflyeksperter Norge har, sa statssekretær Espen Barth Eide .

  Og det må jeg si meg helt enig i!

 3. Bengt

  Haha…! Jeg ler meg ihjel. Du har talent for å skrive på blogg også, i tillegg til i Magasinet. Genialt.

 4. Trond

  Hei, etter hva jeg erfarer er Ap (arbeider Partiet) styrt/sammarbeider med det «pentagon/hvitehus» så det sier seg jo selv hvorfor de er enige, fattig norge greier ikke gå får sine egene beslutninger engang, blir helt oppgitt.. en tlf fra usa og norge driter på seg. det er en flause får resten av verden.
  men bare vent, dagen kommer og dere vet selv da at det er bare Usa og Storbritania som støtter norge da, di såkalte «freemasons»…
  Skuffelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s