Fremmedordkjeft førte frem

I dag har Østfold Høyre vraket Martin Engeset fra førsteplassen på lista til stortingsvalget neste år.

«Bornert» er samtidig blitt et vanlig ord på Facebook og Georg Apenes skal ha takk for oppfrisking av det norske språket. Meland-bloggen har laget en liste til ham over flere måter å si DUST på.

Meland-bloggen og Inge Lønning vurderer nå å legge seg langflate å innrømme feil. På onsdag mente vi at så grov kjeft som Apenes brukte, bare ville slå tilbake på ham selv.

Det skjedde ikke. Dialog er ut, utskjelling viser seg å føre fram. Kanskje var det «bornert» som gjorde utslaget, siden ingen visste hva det betydde? Nå er Apenes i alle fall inne i varmen igjen, ekskluderingen er opphevet, mens Engeset som sparket ut Apenes, fikk smake sin egen medisin, som det heter.

Og Apenes sier han skal feire med sjampanje.

Til glede for nye og gamle lesere bringer vi Apenes karakteristikk av Engeset på nytt:

– Jeg synes han er massivt udugelig, jeg synes han er inkompetent, selvopptatt, bornert og en skam for sitt parti.

Og om partiet:

– Nå kan de steke i sitt eget fett.

No offence, altså.

Meland-bloggen har forresten hatt lite tro på at dialog kan løse alt fra problemer med kjønnslemlestelse til agurkdirektiver. Kudos til Apenes.

Oppdatert: Apenes var sjofel.

Oppdatert 2: Pendelen begynner å svinge tilbake IGJEN. Erna mener Georg gikk langt over streken. Og Oktay Dahl ber Apenes trekke seg.

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Fremmedordkjeft førte frem

 1. Felix

  Men hva du vil om både Apenes og Engeset, men rett skal være rett og jeg føler derfor behov for en ørliten korreksjon
  Du skriver at Engeset sparket ut Apenes.
  Nå er vel den korrekte versjonen av historien at Engeset aldri fikk sparket ut Apenes, det var det et flertall i styret i Fredrikstad Høyre som gjorde. Engeset rykket umiddelbart ut og mente det var en meget uklok avgjørelse.
  Personlig har jeg mange meninger om flere aspekter ved denne saken. Men velger her å gi uttrykk for en side som ikke har vært debattert ennå, nemlig legitimeringen av mobbing.
  De fleste politikere har som fanesak at de skal jobbe mot mobbing. Personer med en slik rang har et særskilt ansvar i å fremstå som rollemodeller. Dersom noen fremdeles ikke har forstått at det er hvordan de oppfører seg som teller og at de er rollemodeller for andre, må disse fortelles dette i klar tekst. Man kan være uenige med andre uten å sjikanere dem. Apenes ødelegger høyres kredibilitet i mobbespørsmål sammen med alle som applauderer oppførselen hans.
  For oss som på en eller annen måte er involvert i arbeidet mot mobbing hadde det vært flott om eksklusjonen hadde blitt stående, som et klart signal for hvor grensene går.

  Så til alle dere som viser nesegrus beundring for Apenes og hans språkbruk… tenk dere litt om, er det virkelig slik vi vil at ungene våre skal snakke til hverandre og oss?

  Det er mulig jeg er noe naiv, men jeg velger fortsatt å tro på det gode i mennesket…

 2. Audun Ulshagen

  «Så til alle dere som viser nesegrus beundring for Apenes og hans språkbruk… tenk dere litt om, er det virkelig slik vi vil at ungene våre skal snakke til hverandre og oss?»

  Vel, hvis en unge hadde kalt meg massivt udugelig, inkompetent og bornert hadde jeg i det minste blitt imponert.

  Og så ville jeg ha gitt snørrungen husarrest.

 3. Tilbaketråkk: For en hæstkuk! « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s