Oh, julaften!

julepynt-468b

Klassekampen er best på dekningen av uenigheten om jagerfly i dag. De har gode kilder på venstresida og forteller best om uenigheten i SV. I dag har de side 2, 5, 6, 7, 8 og 9 på saken.

Meland-bloggen elsker slike krangler. Vi må innrømme at vi har heiet på amerikanske fly mest på grunn av de morsomme reaksjonene vi visste ville komme på venstresida.

– I SV er det full forvirring om hva partiet skal gjøre, skriver avisa i saken «Buklanding.»

Stein Ørnhøi, som har dined and wined med svenskene, vil ikke snakke om det.

Rolf Reikvam, stortingsrepresentant for SV, vil at partiet skal trekke seg ut av regjering. Kampflysaken «ryster SV helt inn i grunnvollene».

Kjetil Bjørklund, landsstyremedlem i SV, er sur på Reikvams utblåsing.

Kirsti Saxi, sentralstyremedlem i SV, «føyser bort Reikvams krav.»

Bjørn Jacobsen, forsvarspolitisk talsmann, er skuffet, som alle andre, fordi de har latt seg styre av «våpengutta» og det militærindustrielle kompleks. Men ut av regjering vil han ikke, hør på argumentene:

– Går vi ut av regjeringen nå, kan vi ikke være med å påvirke hvor mange fly som skal kjøpes inn.

OG:

– Seieren i denne saken er at vi med sosialister i regjeringen har fått til en reell konkurranse og slik spart skattebetalerne for milliarder av kroner.

Den frie konkurransen har SV sikret «ved å åpne prosessen». Dumt for dem at deres alternativ ikke nådde opp i denne prosessen, men pinlig å krangle på.

Bjørgulv Braanen, redaktøren i KK, slår i sin rasende leder med tittelen «Null tillit» et slag for våpengutta/det militærindustrielle kompleks: – Et valg av Jas ville ha medført at hundrevis av norske bedrifter ville ha blitt med på et høyteknologisk eventyr.

Forsvarsindustrien er KK også bekymret for i saken «Usikkert for norsk industri med JFS» -Forsvarsindustrien var avventende i går. Ingen vet nå hva norsk industri vil kunne få ut av jagerflykjøpet, skriver avisa.

OMG! Hva med våpengutta og det militærindustrielle komplekes nå?

Stakkars Sverige, det er synd på dem også. Svensk industri er truet, og nå må svenskene satse på at fattige land, Romania og sånn, skal kjøpe flyet deres, skriver KK også.

John Berg og Jon Bingen, forsvarseksperter, forteller til KK at de er sterkt kritiske til kampfly-rapporten til regjeringen, til tross for at de ikke har lest den. Den er jo gradert.  De har noen interessante innvendinger til å kjøpe amerikansk. I tillegg sier Berg at det blir det mye støy ved jagerflybasen i Bodø med de amerikanske flyene, en barnehage må flyttes.

Opps, der røyk den ene milliarden.

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Oh, julaften!

  1. Schlammschlacht, som tyskerne sier. Kanskje vel så viktig er det Economist skriver om: fremvoksende forsvarssamarbeid i Norden. Til tross for flyavslag.

  2. Tilbaketråkk: TV2 telex-kanalen « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s