Kongepludder

Det er kommet ut en ny bok med anonym forfatter om nettverksbygging i kultureliten, særlig i kretsen rundt Trond Giske. Den heter «Trondprinsen».

Om noen mot formodning ikke har fått nok etter «Kongepudler» og «Kindereggeffekten», her er utdrag av litteraturanmelder Ane Farsethås’ utmerkede anmeldelse i dagens DN. (Nei, Meland-bloggen har selvsagt ikke lest boka, djis!)

Det holder ikke å si at man ikke kan fordra grønne drinker og kaffe latte på løkka. At Ari Behn snakker affektert, eller at Trond Giske sannelig er glad i å vise seg på fest.

Det holder heller ikke å ramse opp navn på kjente personer i ny rekkefølge. Når den første gleden ved å se virkelige navn på boksiden har lagt seg, ser man på det som står igjen av plot, vitser og ideer. Og der er beholdningen gjerne skrinn.

Når det i «Trondprinsen» slås fast at Aschehougs hafefest er et fesjå der «man prater med mange, men snakker ikke egentlig med noen» er det utvilsomt sant. Det er bare ikke morsomt.

Farsethås synes politisk satire ofte mislykkes. Særlig når satiren handler om nettverksbygging i kultureliten, der den veksler mellom å spille på frykten for lukkede nettverk og å le av hvor lite som skal til for å komme inn i disse nettverkene.

Det er som når Otto Jespersen holder sine monologer på Torsdagsklubben. Som den politisk korrekte komikeren han egentlig er, forsøker han ofte å score moro-poenger ved å drive Frp-satire. Men folk ler ikke av satiren, de ler av Frp-poengene hans.

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Kongepludder

  1. Flaggis

    Ikke særlig interessert i denne boka, noe skikkelig vissvass etter min mening, men kudos til Meland Media for nok en poengtert framstilling, og kan jeg våge å påstå, analyse. Men jeg må si at det er lite framsynt å henvise nyheten om ledig stilling som Traktor reporter til intranettet. Hvem vil ikke være Traktor reporter? Dagens beste nyhet for alle motor (traktor) interesserte gutter spør du meg!

  2. Flaggis

    Og når jeg først er i gang, bør ikke konsernet hete Melis Media? Intern I know…

  3. Jøss, var du ute i går Flags? Og uten å si fra til meg??

  4. Tilbaketråkk: Ottos monlog: Ikke morsom, men ikke antisemittisk « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s