– Skriv så du selv blir kåt

Det er rådet til forfatter Olaug Nilssen, leder ved Skrivekunstakademiet. Det dreier seg om dårlige og gode sex-skildringer, og Nilssen har selv levert en del av dem.

Hun er intervjuet av NRK i forbindelse med at forfatter Rachel Johnson har fått prisen for årets verste sexskildring. Hun har brukt for mange dyremetaforer i bøkene sine.

Tungen til hovedpersonen i boka «Shire Hell» blir sammenlignet med en «en katt som lepjer i seg en skål med fløte for ikke å gå glipp av en eneste dråpe».

Ugh.

Meland-bloggen driver lite med sexskildringer, men syntes likevel det var et godt råd fra Nilssen.

Oppdatert: Også norske forfattere kan skrive dårlig om sex.

Sjekk også forfatterbloggen.

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “– Skriv så du selv blir kåt

  1. Anders

    Min erfaring er det motsatte, og flere teoretikere har bemerket det samme. Erotisk litteratur mister evnen til å gjøre leseren kåt hvis forfatteren selv «har tatt ut» denne kåtskapen under skriveprosessen. Hvis den erotiske litteraturen har mange detaljer om følelsene de involverte opplever i handlingen. Jo mer ren beskrivelse, og mindre verdi/emosjon forfatteren legger i i teksten, jo mer kan leseren fylle inn tomrommene med gullkorn/grums fra sin egen fantasi og følelsesliv, jo kåtere blir man. Du blir ikke kåt av noens fantasi, du blir kåt av dine egne fantasier.

    Holder åpent for at det er kjønnsforskjeller her. I tradisjonell pornografisk literatur for menn, er det ingen tilfeldighet at det er svært få beskrivelser av følelser. Kanskje det er annerledes i chiclit, hva vet jeg.

  2. Hva er det vi diskuterer, kan noen klargjøre?

  3. Hvordan man lager en vellykket sexskildring, ikke?

  4. Nåvel. Jeg stanset litt humrende ved Anders’ formulering om at «flere teoretikere har bemerket det samme». Jeg undrer meg på hvem en erotisk teoretiker er. Kanskje jeg møtte henne en gang – en ung, fremadstormende amanuensis som hadde mange teorier rundt seksuelle følelser. Praksisen var nå så som så.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s