Meland-bloggen innrømmer knefall for USA-imperialismen. Kjøp Klassekampen!

Nå er det på tide at Journalisten eller lignende medietidsskrift tar en telefon til Klassekampen for å undersøke hvilket PR-byrå de har leid inn til kampanjen sin for å omvelte regjeringens vedtak om å kjøpe amerikanske jagerfly.

PR-innsatsen har vært så dominerende i de åtte dagene etter vedtaket, at avisa helt har forsømt sine vanlige kjepphester. Markedsliberalismens fall går for lut og kaldt vann, og de har heller ikke plass til de rutinemessige advarslene mot IMF, WTO og aksjemeglerne. Vi lesere krever mer forutsigbarhet!

Avisa skal ha skryt for å orke å sette seg inn i de dokumentene som er frigitt og for å ha klart å få tak i eksperter som ensidig støtter deres syn. Svensk våpenindustri må være meget fornøyd med samarbeidet.

KK har hevdet mye rart i uka som har gått.

Redaktør Braanen mener at pressekonferansen der valget av JSF ble offentliggjort, minnet om Colin Powells tale til FNs sikkerhetsråd i februar 2003, der han la fram det som ble hevdet å være bevis for masseødeleggelsesvåpen i Irak.

– Den samme desperasjonen, de samme overdrivelsene, skriver Braanen.

Ja, der sa han det: Overdrivelser.

Braanen, som vanligvis er svært kritisk til våpenindustrien, er nå sjokkert over «det åpne angrepet på svensk forsvarsindustri.»

– Et valg av Jas ville ha medført at hundrevis av norske bedrifter ville ha blitt med på et høyteknologisk eventyr, mens valget av JSF vil bety lite, skrev han denne uka.

Så ille kan det faktisk bli, mener han, at USA kan komme til å angripe oss, og vi sitter uten kontroll over jagerflyene.

– Norge må i prinsippet kunne gå opp og avskjære også amerikanske fly ved krenkelser av norsk luftterritorium. Hvis amerikanerne da har full oversikt over bevegelsesmønstrene til flyene, og i verste fall, kan kortslutte flyenes operativsystem, har Norge i praksis ikke noe nasjonalt forsvar.

Jeg er klar over at Braanen ikke ønsker USA som Norges viktigste allierte, men ikke en gang finanskrisa kan fikse på det.

KKs journalist Anders Horn mener det er grunnlag for riksrett mot Stoltenberg og Strøm-Erichsen for behandlingen av saken. Og resten av pressenorge (minus Aftenposten) har selvsagt gjort knefall for USA-imperialismen.

Det kan se ut som Klassekampens selvoppnevnte jagerflyeksperter burde snakke mer med folk som har andre syn. Når alle er enige og ingen stiller kritiske spørsmål, oppstår det en boble i redaksjonen der man uimotsagt kan begynne å fantasere om at USA kan komme til å angripe Norge. (Meland-bloggen kjenner til dette problemet, da det er svært få i redaksjonen, og alle synes å være enige.)

Men det blir ikke riksrett. Klassekampens kampanje lykkes ikke. De har blant annet for lite oppplag og for obskurt ståsted.

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Meland-bloggen innrømmer knefall for USA-imperialismen. Kjøp Klassekampen!

 1. Jo’a, men de har åkke som et sjokkerende høyt opplag, ideologi og historie tatt i betraktning.

 2. Jeg abonnerer jo, blant annet. Men det er helt klart verdt pengene. Mye god underholdning hver dag. Dessuten har de blant all underholdningen bra saker og gode journalister også, helt sant. Og Braanen pleier å være en av de beste lederskribentene vi har.

 3. Ja, jeg hører de sier mye pent om avisen. Selv er jeg av den fanatiske typen. Jeg setter ikke mine ben på Litteraturhuset før leninisten er avgått som leder. Og jeg gir ikke pengene mine til aviser med Klassekampens nære historie. Slik jeg ikke ville gjort hvis Litteraturhuset var ledet av en uttalt fascist. Eller støttet en avis med en nær historie preget av støtte til fascistiske regimer. Men det er nå bare meg. Jeg er som sagt mildt fanatisk i slike spørsmål.

 4. Audun Ulshagen

  Arnfinn Pettersen leser kanskje ikke Aftenposten heller?
  Hvor går grensa? 5 år? 10 år? 20? 60?

 5. Per-Gunnar Keihl

  For meg går grensa ved om man har tatt et seriøst oppgjør med sin skumle fortid,uansett hvor lang tid det er siden. De fleste intervjuer jeg har lest ang tidligere ml-ere er svæært så difuse på dette. «Joda feil ble begått og ting kunne vært gjort annerledes» men få viser ekte anger og de fleste synes tross alt at det var en fin tid. Facister må vise total anger og fornekte sin fortid for å ha et snev av troverdighet.Røde ekstremister slipper mye lettere unna!

 6. Om jeg leser Aftenposten? Ja, i mangel av noe bedre. Men som Per-Gunnar påpeker, har Aftenposten markert en relativt klar avstandstagen til sin grumsete fortid på 30-tallet, i motstning til leninistene i Klassekampen, som fortsatt mener kommunismen er en god idé.

  Jeg leser derimot ikke Nationen.

 7. Jeg tviler på at det er så mange journalister igjen i KK som mener kommunismen er en god ide.

  De har mye bra stoff. I går intervjuet Klassekampen forfatteren Bjørn Westlie, som har skrevet bok om faren som ble frontkjemper.

  Selv ble Westlie AKP’er. Hans Petter Sjøli, som har laget portrettet med ham, gir Westlie utmerket plass blant annet til å si at AKP-prosjektet var totalitært, og han sammenligner sin egen AKP-fortid med farens naziststøtte. Westlie sier videre at det er klart AKP’ere som ham skulle overvåkes den gangen, ellers ville ikke POT gjort jobben sin. Han avslutter med et hardt angrep på fortsatt troende AKP’ere som ikke har tatt et oppgjør med fortida.

  KK består av mange forskjellig folk, og jeg tror nok maoistene og de yngre, bla. representantene for globalvenstre, braker sammen i redaksjonen temmelig ofte. Om det er leninister der, er de i klart mindretall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s