Det handler ikke om Midt-Østen

Verden er engasjert i krigen på Gaza. Det er bra. Men det er samtidig mye føleri på gang. Hvorfor er engasjementet så voldsomt, så mye større enn for andre konflikter der drapstallene på Gaza blir småtteri?

Det er ikke fordi verden bryr seg så voldsomt om israelere eller palestinere.

Høyresida er ikke så opptatt av Israel, de er imot muslimer. Venstresida brenner ikke så voldsomt for palestinerne, de er imot Israel, altså USA.

Nå blir sikkert noen sure, for det er klart det finnes folk med stort engasjement for det ene og det andre. Men det er ingen grunn til å krangle. For Meland Konsernet tilbyr deg  Den Enkle Sannheten (TM).

Værsågod.

For øvrig er andre verdenskrig så fristende å sammenligne med fordi det var den ultimate kampen mellom det gode og det onde, en enkel historie så enkel å fatte for oss. Om man kan knytte noe til krigen, både det gode og det onde, er det mye kulturell kapital å hente her.

Det er som Stones og Who: Trekker mye folk, men fullstendig irrelevant for det moderne samfunnet.

(Nei. Det der fant jeg selvsagt ikke på selv. Jeg har doktorgrad i copy + paste.)

13 kommentarer

Filed under Uncategorized

13 responses to “Det handler ikke om Midt-Østen

 1. HvaHunSa

  Når det ikke er så mye annet som kitter fellesskapet sammen å tyr vi alle til det velkjente trikset: vi samler oss rundt et felles fiendebilde.

  Funker i alle klasser og lag, hver eneste gang.

 2. larssays

  Det handler vel også litt om dette med den ekstreme forskjellen på styrken til partene, om de få (om noen) fluktmulighetene for de sivile og de sistnevntes umulige situasjon.
  Slikt er det snev av i de fleste konflikter, men på Gaza er det ekstreme forhold.

 3. Bjornario

  Enig. For meg, som befinner meg sånn midt i mellom venstre og høyre, er ikke denne konflikten så veldig interessant. Den har pågått i minst 40 år og alle vet jo hva som kommer til å skje – en dag (om kanskje førti nye år) finnes det bare et ubetydelig antall palestinere igjen og Israel kan virkelig begynne å konsentrere seg om Jordan, Syria, Libanon og Iran. Må si jeg synes konflikten i Afghanistan er mye mer spennende. 90% av verdens heroin kommer herfra og etter 7 års okkupasjon så pøser de ut mer heroin enn noensinne. Hva skjer egentlig?

 4. Å sammenligne lidelser på jakt etter sympati er et farlig spill. men Meland har som vanlig et godt poeng.

  Tsjetsjenia comes to mind.

 5. Kva med oss som er glade i både Israelarar og Palestinarar då? ;-P

 6. OMG! Er det mulig, venn med BEGGE?! Du ser ikke nyansene du, din jævla sentrumsvridde ekstremist!

 7. Curiosity

  For å følge opp Hastur: Hva med oss som liker alle mennesker, men som ikke er særlig glad i hverken klasebomber, høye murer eller autoritære regimer?

 8. trist og lei :(

  Krig er galt uansett om det er muslimer eller jøder som står bak. Enda en taktikk fra Israel og Usa. Er d ikke rart å tenke på at Bush har jevnet Irak med jorden og har unnskyldt seg nå i ettertid m at d ikke var riktig av han og at han angrer på d??? OLJE OLJE OLJE!!! Hvorfor i helvete angrep dem Afghanistan? Irak, Afghanistan og nå Gaza..en ting til felles..MUSLIMER. Terrorister du liksom, Amerikanerne og Isralittene er de største teroristene på denne jord. De angriper fattige muslimske nasjoner som ikke engang har kapasitet og midler til å forsvare seg.Alt har med penger, makt og å utrydde muslimene å gjøre! Vi må stå sammen.

 9. trist og lei :(

  Vi må leve i harmoni med hverandre. Krig og ondtskap fører ikke til noe godt. Det lærte vi alle i barnehagen. Curiosity du har helt rett! Alle mennesker er likeverdige.

 10. trist og lei :(

  Til administrator.jeg vil at dere sletter begge innleggene mine ovenfor. Takk.

 11. Ja, eg veit Astrid – eg skal søkje terapi umiddelbart 😉

 12. Munin

  Bjornario, det må da gå an å ha to tanker i hode samtidig!

  Olje og heroin har den egenskapen at man blir avhengig. Det som skiller disse to er skadevirkningene; røker man alene går det utover forbrukeren, passive røking skader også andre. Produsenten og distributøren trenger således en moralsk unnskyldning for å forsette: dere er jo avhengig av dette stoffet, og vi produserer de «reneste» varene.

  Den norske stat går derfor inn for å øke produksjonen og redusere forbruket. Dette blir derfor en vinn vinn situasjon, der den økte produksjonen gir mer inntekter, og det totale forbruket blir redusert.

  Produksjonen og distribusjonen (pusherne) blir beskyttet av det norske forsvaret, både i Nordsjøen og i Afghanistan.

 13. Tor

  Med oljefondet til bistand kunne vi lett redde et antall menneskeliv tilsvarende hele befolkningen i Israel og Palestina flere ganger. Men det er det ingen som diskuterer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s