Liv? Hva med StatoilAstrid?

Statoil og Hydro fusjonerte i desember 2006.  Siden den gang har de jammen meg hatt en «prosess» gående,  Den Store Navneprosessen. Nå melder DN at to år ikke er nok. Navnet legges først fram i mai 2010.

Scandinavian Design Group (fint navn) har vært med i navneprosessen i to år, og det var de som foreslo at Statoil og Hydro skulle hete Liv. Og ikke Statoil altså. Eller bare Hydro. Eller StatoilHydro, som de jo heter (men det er bare et midlertidig kompromiss.)

Noen hisser seg opp over etterlønninger. Jeg lurer på hvor mye dette navnetullballet koster. Og hva det kommer til å koste i rebranding, som de sikkert kaller det.

Nå har de forresten registrert domenet statoilenergy.com. Kan det bli navnet?

Helge Lund har nå, etter to år med navneprosess, funnet ut at de burde spørre hva oljeministeren mener, og han sier faktisk at staten, den største eieren altså, vil la Statoil-navnet leve videre.

Ny prosess er dermed igangsatt. Statoil-folka i selskapet utreder nå muligheten for å legge fram Statoil som navneforslag i mai neste år. Etter tre år kan det altså hende de blir enige om å kalle seg.. tatadamtamta!! Det samme som før!

Men, det er ikke sikkert heller. Ifølge avtalen skal det da legges fram et helt nytt navn. Jeg har et forslag:

Astrid

Reklamer

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Liv? Hva med StatoilAstrid?

 1. La meg koble inn min indre snåsamann … Skal vi se … Sånn … Og navnet vil bli ……….. Statoil.

  Hvor vanskelig kan det være?

 2. Selv om det går på tvers av alt som heter norsk bondefornuft, synes jeg det faktisk er smart å bruke masse krefter på dette.

  Hvorfor? Først fordi navn er viktig, såklart. Og fordi hverken «Stat», «Oil» eller «Hydro» er særlig dekkende for selskapets virksomhet.

 3. Statoil Meland Konsernet tar saken.

 4. Geir Arne: Det er vel ingen som kritiserer at det brukes tid på dette. Kritikken går vel heller på hvor mye tid man bruker

  Og ang riktigheten og viktigheten av navn: Apple beskriver veldig lite hva apple driver med.

 5. Dette handler vel kanskje en del om intern omorganisering? Først ble de slått sammen, da hadde man to mektige faksjoner som ikke ville gi seg, så da ble det begge navnene. Nå har man etterhvert begynt å nærme seg en felles organisasjon, iallefall nok til at man har klart å bli enige om at man skal ha en prosess om å en gang om et par år komme fram til et felles navn.

  Og til slutt blir de nok hetende .. Statoil. Jepp, satser på den jeg også. For da har de blitt en felles organisasjon, og alle skjønner at Statoil faktisk er et greit og solid navn.

  Alternativt: iNspir3. Jeg tror nemlig l33t speak vil bli den nye trenden innen firmanavn. Kanskje Meland Konsernet også skulle utlyse en navne konkurranse? Da er dette mitt bidrag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s