Den aller verste amerikanske presidenten

buchanan

Du trodde det var Bush du, som var USAs verste president? At bush snart ble et ord, og at vi kunne si «er du helt bush, eller?» Pøh. Det var James Buchanan som var verst. Abu Ghraib, Guantanami, WMD, Irak, gå hjem og legg dere.

James rangeres av noen historikere som the aller verste prez, står det i DN i dag. Han rota det skikkelig til, og sørget for at USA havnet i borgerkrig på 1860-tallet.

Buchanan var en dust, men slike lister er ikke helt til å stole på. De er selvsagt preget av de politiske preferansene til dem som setter dem om.

Meland bloggen orket ikke å resørsje selv, pga. bakrus, og spurte derfor de helt politisk nøytrale i Monticello om hjelp. De kunne fortelle at disse presidentene også ofte får bunnplasseringer:

Harding: Korrupt, horebukk og en middelmådighet.

Hayes: poltisk impotent pga. måten han ble valgt og lot sørstatene innføre jim crow-lovene.

Nixon: Watergate (men pluss for avviklingen av Vietnamkrigen og diplomatiet med Kina.)

Coolidge: Var prez i en oppgangsperiodem men gjorde ikke nok – noe som nettopp var hans filosofi; politikere skulle ikke blande seg borti alt mulig.

Arthur: En middelmådighet fra partimaskinen i New York, hadde liten styring med ting.

John Tyler: Reaksjonær slaveeier.

Andrew Johnson: Tam og defensiv i forhold til sørstatene etter krigen.

Millard Fillmore: En middelmådighet.

Hoover: Depresjonen.

Uffda, det er visst dritt å si om de alle. Jeg stopper her. De beste, spør du? Lincoln, Roosevelt og Washington rager høyt der oppe.

Wikipedia har også lister.

Reklamer

10 kommentarer

Filed under Uncategorized

10 responses to “Den aller verste amerikanske presidenten

 1. Dan

  Jeg synes at Cliton var ille. Han var fæl med cigarer og sånn.

 2. Rart han er kommet så godt ut av det. Mye snusk med den fyren. Og nesten riksrett også.

 3. dgoernalizt

  For ikke å snakke om at Clinton bomba Europa med fly i stedet for å gå inn med bakketropper = hauger av sivile europeeres liv gikk tapt.
  Han gjorde ingen verdens ting da hundretusener av mennesker ble drept i Rwanda.
  Clinton bomba også Irak i 1998. Bare fløy over og slapp noen bomber liksom. Hva var det godt for? I tillegg støtta de hauger av opposisjonsgrupper i Irak sånn at de skulle reise seg mot Saddam. Men da de etterhvert reiste seg så kom det ikke noe USA til unnsetning.
  Synes det er merkelig at Clinton liksom har blitt en helgen nå. Er det fordi han er så kjekk?
  Ikke for å være politisk ukorrekt eller noe, men Clinton var ikke mye bedre enn Bush.

 4. Så vidt jeg vet har det aldri eksistert populære amerikanske presidenter i Norge. Unntakene er Roosevelt som i stor grad bidro til å knekke nazismen, og skjørtejegeren Kennedy som visstnok levde med buksesmekken vid åpen.Men han døde jo så ung…

  De mest populære statsledere i visse norske kretser har derimot vært Castro, Stalin og Mao og en rekke mindre ledere for 1900-tallets sosialistiske fallitt. Den som utåndet mot den demokratiske mur i vest i 1989. Tilsammen avlivet disse forbildene omlag 100 millioner egne innbyggere mens de regjerte (FN -kilde: Human Develoment Report. 2002).

 5. He he, morsomt poeng. Men jeg lurer på om de heller har fått mye omtale? De har jo ikke vært populære annet enn på den ytterste venstresida?

 6. Nei, på ytterste venstre ble heltene opp gjennom 1980-tallet så «populære» at man sendte de inn i historieløshetens koma. Deretter begynte sosialistene (kommunisme: en sosialistisk variant) å bry seg om gamle, syke, fattige, barnehager, veier og demokrati – med ettpartistaten som forbilde. Så kom Bush i veien. Resten av historien kjenner vi. USA ble verdens verste fiende – i bestemt form entall. Med NRK Folkekanalen som mikrofonstativ.

 7. Bjornario

  Lurer på om Reagonomics og Thatcher hadde litt med den venstrevridninga på åttitallet å gjøre assa. Det skal vi kanskje være glad for.
  Er enig i at det er ganske utrolig at Kennedy var såpass populær. Hans forsøk på å kvitte seg med Castro var jo helt tragisk mislykkede. Mye piller og blondiner inne i bildet der og. Men Obama kan lett også bli en sånn Kennedy-type som forblir populær uansett hva han gjør. Får satse at Britney/Rhianna synger bursdagssang for han med hviskestemme og krystallkjole til neste år.

 8. Dessverre greide ikke Kennedy å fjerne Castro. Konsekvensen ble at det cubanske folket fortsatt lever fattig og undertrykket – eller i beste velgående som venstresidens kulturrelativister ynder å påpeke etter sine rundreiser på øya. Mer fri og lykkelig og brakt til taushet jo lenger til venstre…

 9. dgoernalizt

  Sant. Cuba er et tragisk sted. Men det er jo også Karibiske øynasjoner som er enda verre enn dem. Se på nabolandet Haiti f.eks., som er et av verdens fattigste land og totalt overkjørt av kapitalistene. Den Dominikanske Republikk er heller ikke noe særlig. Kanskje ikke så rart at Cuba prøver seg på en annen retning.
  Det hører vel også med til historien at en av grunnene til Cubas elendige økonomi (men allikevel ikke så elendig som Haiti og DR) er USAs blokkade…

 10. Hovedårsak til Cubas elendige økonomi er 1) undertrykkelse av menneskene i sin alminnelighet 2)diktatorens undertrykkelse av et mulig næringsliv i særdeleshet 3) Sovjetunionens økonomiske sammebrudd i 1989

  Det er jo ikke kapitalismen som har ødelagt Haiti og Den Dominikanske Republikk. Akkurat som Cuba må regimene ta skylden for folkenes elendighet, ref. en rekke afrikanske økonomier.

  Hvis du mener noe annet, ser jeg gjerne en utlegning om demokrati knytte til vel utviklet kapitalisme i den vestlige sfære (verden), kontra undertrykkelse, sult, nød og fattigdom i 1900-tallets sosialistiske stater.

  Eks.: Kommunistdiktauret Nord-Korea sultet i hjel om lag 2,5 millioner egne innbygger på 90-tallet. Hvor mange sultet til døde i vest i samme tidsperiode?

  Snakkes i morgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s