Dette er Gaza-annonsen BBC ikke vil vise

Det har vært en del oppmerksomhet i Storbritannia de siste dagene omkring innsamlingsvideoen til paraplyorganisasjonen Disasters Emergency Committee. Videoen skal hjelpe til med å samle inn penger til palestinerne, men organisasjonen har fått nei til visning fra BBC, ITV, Channel 4 og Sky News. De to midterste tv-kanalene har snudd, mens BBC og Sky står fast på at de ikke vil sende videoen, til tross for massiv kritikk.

BBC sier at videoen kan svekke kanalens omdømme, den kan få folk til å tro at BBC er en partisk nyhetsformidler. De er også usikre på om nødhjelpen vil nå fram til de som bor på Gazastripen.  I bloggen sin forklarer BBC-sjefen hvorfor de står fast i denne saken.  Det er første gang på 46 år DEC får nei fra BBC.

I Norge er mediene overveiende pro-palestinske, og det er få som bekymrer vesentlig for å fremstå som en partisk nyhetsformidler, tvert om ønsker man å ta part med de svakes side. Det mest interessante med denne saken er hvor stor forskjell det er på nyhetsdekningen av konflikten.  Et slikt avslag lyder er temmelig uforståelig i den norske medievirkeligheten.

Etter å ha tittet på videoen forstår jeg heller ikke hva som er problematisk med å sende dette:

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Dette er Gaza-annonsen BBC ikke vil vise

 1. I følge The Observer er journalistene i BBC i opprør mot ledelsen på grunn av dette. Observer brukte ordet «crisis» om tilstanden i BBC. Som deres anonyme nyhetsankerkilde sa: Det er fullstendig absurd å tenke at det å ikke sende denne reklamen vil oppfattes som nøytralt.

  BBC oppfattes allerede som temmelig proisraelsk i europeisk sammenheng. Dette kommer til å gjøre det enda verre. Attpåtil har Storbritannias forhold til regionen alltid vært spesielt, i og med at det tross alt var de som lagde grensene i området og dermed mer eller mindre oppfant flere av konfliktene.

 2. Pat

  Men nå har jo BBC sørget for at DEC får enda større oppmerksomhet enn om de hadde sendt den lille filmen av gråtende mennesker…

 3. Det er helt riktig. Men kanskje bra da?

 4. akafred

  Du må se om du kan finne det intervjuet jeg kvitret til deg om… det var virkelig knallhardt – og jeg lo så jeg grein 🙂

 5. Sjofel

  «BBC sier at videoen kan svekke kanalens omdømme, den kan få folk til å tro at BBC er en partisk nyhetsformidler.»

  hehe. HEhe.. HEHEHE… HAHEHEEHEHEEEeehihiihii… HOHOHOHOoo.. snufs, ja dèt skulle ta seg ut

 6. «Humanitarian disaster» nevnes, men hverken Hamas eller Israel nevnes eller blir tillagt skyld, det sies ikke noe om dette er folkemord eller «cruel necessity», og bortsett fra at ordet «violence» blir brukt en gang kunne det like gjerne vært fra et jordskjelvomeråde (som det sammenlignes med)…

  … dette er jo mindre partisk enn jeg finner norsk media.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s