Snåsamannen virker!

Det har jeg skrevet sak om i dag.

Jeg har også tro på Märthas engler og yogiske flygere.

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Snåsamannen virker!

 1. Hmm… jeg vet nå ikke helt med engler, eller snåsamannen for den slags skyld: ingen erfaringer der.

  Men Marthas såkalte helbredende hender og kvinnen bak Rosen-terapi, som ble hengt frem i norske medier som et heller suspekt bekjentskap for prinsessen – mener å huske en Dagblad forside med Martha og Alison Rosen som ga inntrykk av skumle sammenhenger – vet jeg en god del om.

  En forhenværende kjærste tok meg nemlig med på workshop med Alison Rosen ved Spirit Rock i California i 96. Hun brukte til og med Charles som prøvekanin, en opplevelse som ga ham stjerner i øynene men var så dypt personlig at han nektet å si så mye om det (selv om han fikk ryggmassasje foran hele workshopen). Mitt eget forsøk på Rosen-terapi – ja, for det var jo en workshop – endte med at min «prøvekanin» besvimte, men det kan ha noe med at andelen lettere hysteriske middelaldrende amerikanske damer var høy. Kanskje.

  Nå er teorien bak Rosen-terapi ikke mer «magisk» eller «muffens» enn at psykiske traumaer setter seg i kroppen som muskelknuter og at minnene fra de traumatiske hendelsene kommer til overflaten når man masserer muskelnutene for å løse dem opp. Det høres ut som en ganske logisk greie for meg, selv om jeg ikke skal bruke workshoppen i California som eksempel, for det var ikke mye logikk i det rommet gitt den høye andelen av lettere hysteriske middelaldrende amerikanske damer.

 2. Håvard

  Interessant artikkel. Fant du denne under researchen?

  Placebo er så vidt jeg har forstått et fenomen vi vet lite om og som er vanskelig etterprøvbart. Da er det vel i så fall vanskelig å (bort)forklare alt som skjer hos Snåsamannen med det også?

  Jeg merker meg at proffen sier følgende:
  «-Enten er det en placeboeffekt eller så er det noe vi ikke kan forklare, da snakker noen om en guddommelig kraft. Jeg har ingen tro på den siste forklaringen, sier han. »

  Jeg tror han her skisserer hvor skillelinjene i denne saken går. Det dreier seg først og fremst om hva man mener om det overnaturlige. Og placeboforklaringene hjelper oss ikke til å avklare det spørsmålet.

 3. t

  «Enten er det noe vi ikke kan forklare, eller så er det noe annet vi ikke kan forklare»

  🙂

 4. Håvard

  t: Der traff du spikeren på hodet 🙂

 5. Mina

  Av kommentarene å dømme (til artikkelen, ikke her!), skjønner man at det faktisk finnes et og annet tenkende menneske i landet. Synes at du gjorde en god jobb å forklare hva placebo-effekten er. Av en merkelig grunn synes mange at det er MER flaut å bli «helbredet» av placebo enn av noe overnaturlig, og så blir de sure når man forteller dem hvordan det egentlig er. Noen av mine kolleger sverger til tankefeltterapi. Jeg har fortalt dem at de blir svindlet, men de betaler sin dumskatt med glede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s