Frps nye program: Banalt og brilliant

Frp har laget forslag til nytt  program. Jeg har ikke lest det, men det har DN og KK, begge skriver om det på side 2 i dag.

KK: Alle banalitetene fortsetter og fortsetter, side opp og side ned, over 76 sider. Og det er atpåtil i en elendig og hjelpeløs språkdrakt. På flere punkter har partiet snudd siden forrige utkast, og en og annen krass formulering om markedets fortreffelighet er dempet ned. Det gjør programmet mer forvirrende.

Det er neppe et tilfeldig utslag av at programarbeidet har vært ledet av en godslig trønder som er bedre muntlig enn skriftlig, eller at det skorter på skriveføre i Frps sekretariat.

DN: Et hardt arbeidende korps av tillitsmenn, anført av landets mest innflytelsesrike partisekretær siden Håkon Lie, har brukt et tiår på å skape et moderne og regjeringsdyktig parti.

Frps program har aldri vært mer gjennomtenkt enn det Per Sandberg presterte i går. Mange av forslagene i Frp-programmet ville – sannsynligvis – gjort landet godt. Ta kommunereformen. Man skal ganske langt ut på landet eller inn i Senterpartiet for å mene at dagens system med 400 + kommuner er optimalt.

Grynt. Får vel lese det selv da.

7 kommentarer

Filed under Uncategorized

7 responses to “Frps nye program: Banalt og brilliant

 1. Også verdt å få med seg er denne:
  http://www.frp.no/Innhold/FrP/Temasider/Blogger/Morten_Hoglund/Hvorfor+sviktet+Bush%3F.d25-TgtvYZC.ips

  Og hans intervju på verden på lørdag den 31. januar
  http://www.nrk.no/programmer/sider/verden_paa_loerdag/

  Når frp er ute og kommenterer noen greier og jeg ikke er irritert eller i det minste småsur så er det grunn til bekymring.

  Men kosmisk rettferdighet førte også til at israelvennen Morten Høglund ut av gjøkuret på samme tid og igjen er jeg trygg på at bygdetulling genet fremdels er kraftig utbredt i FRP.

  Om du skal lese partiprogrammet, ha google opp samtidig og se hvilke amerikanske tenketanker de har hentet inspirasjon fra.

 2. Jon Peder Vestad

  Det hadde vore ein fordel om du hadde påvist akkurat _kor_ i programmet til Frp det sviktar. At det gjer det, tviler eg ikkje på, men eg treng meir enn ein påstand. «Vi» (…) greier aldri å ya Frp på påstandar, men på faktum. Eg var ungdomspolitikar ein gong i tida, og eg veit at det som tel, bortsett frå ei rapp tunge, er faktum.

 3. Klima- og innvandringskapitla er omtrent som venta. Det er det eg har hatt interesse av å lesa for å vurdera programmet.

 4. Sjofel

  forvirrahalvnerd later til å ha glemt sitt opphav. Bygdetulling.

 5. Sjofel! Her på Meland-bloggen har vi forbud mot å gjøre narr av bygdetullinger.

 6. Pat

  Hva er galt med å hente inspirasjon fra amerikanske tenketanker? De har jo noen ekstremt solide som f.eks. Heritage Foundation.

  Partiet ser ut til å holde seg på en konservativ profil uten for mye innflytelse fra liberalistene. Positivt.

 7. Jeg synes ikke det trenger å være noe galt med å hente inspirasjon fra amerikanske tenketanker. Jeg har ikke lest programmet, det skal jo være så dårlig. Kanskje det hadde vært bedre om liberalistene fikk mer innflytelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s