Evaluering

I forrige uke var en av arbeidsoppgavene mine i Dagbladet.no å evaluere avisa. Det er ganske gøy, men jeg får sikkert en replacement-ordning via AS3 om jeg evaluerer offentlig. Derfor tenkte jeg at jeg kunne trene litt mer ved å evaluere VG Nett i dag.

EVALUERING v/vaktsjef 18. februar 2009

Overblikk: (NB: bærebjelken i evalueringssjangeren er skryt, uansett.)

Gårsdagens avis var veldig god. Dagens er minst like bra!!!! Fronten har en god miks med en sterk krimsak, vår gode egensak på brus, og tydelige henvisninger både til albino-slangen og kannibal-skandalen i Øvre-Volta. En stor og viktig sak som det er helt riktig at vi er på.

Dagens avis er god.

I dag kan vi – igjen – være godt fornøyde med oss selv.

Vi leverer strålende stoff på de største sakene i et tett nyhetsdøgn, og avisa er preget av fin variasjon og morsomme brekksaker.

Nyhetsmessig har vi antageligvis årsbeste i NTB-sitater, med minst tre så langt i dag. Vi setter dagsorden.

Titlene er tydelige og prioriteringene klare på en handlingsmettet hverdag .

Jeg skal trekke fram noen av stolpene som vi står oss ekstra godt på:

Lanserer hindu-Cola med ekte ku-tiss

Saken vår om at de skal begynne å selge kupiss-cola et sted i Kuwait, eh, nei, det var INDIA, den er fornøyelig! Morsomt at vi bruker ordspill i beste VG-stil her, jeg siterer «Det nye og ku-le mineralvannet» og «Organisasjonen regner ikke med søksmål eller andre jur-idiske probleme.» HAHAHA! Dette lo jeg jammen godt av. Slike saker styrker VG Netts egenart.  Godt jobbet å finne et så klart nyhetssteg etter alt som har vært skrevet om denne brusen de siste ukene.

– Hjemme-ran blir vanligere i Norge

Sterkt at vi fikk den eksperten til å si dette etter de 2 familieranene i Oslo. Vi har også hatt noen andre ran I DET SISTE!!!, dette er skremmende og en internasjonal trend som er kommet til Norge, det kan VG Nett nå eksklusivt fortelle våre lesere. Dette er viktig og riktig stoff i beste folkeopplysningstradisjon. Det er bra at VG Netts lesere nå får beskjed om at det er best å holde seg hjemme. Eller være borte. Det eneste steget videre her kunne vært å ringe en trendanalytiker og høre om hjemmeran-trendene internasjonalt.

Obama bruker aldri samme penn to ganger

Tabloidfaglig sterk inngang på utenriks med denne saken. Det blir sjelden galt når man skriver ut i fra et godt bilde. Og dette bildet vi har fått tak i av Obama med mange penner beviser det vi har mistenkt lenge. En skikkelig god egensak dette, han bruker og kaster penner altså. En solid VG-sak som står seg. Fint med tyngre saker i miksen. Det eneste vi kunne gjort bedre var å ringe en miljøekspert å spørre hva dette betyr for miljøet og smeltinga av polisen. Følg opp i morra.

Nervøs Astrid skal gjenskape fantomrennet

God visuell løsning på sporten. Det er skikkelig nerve i denne saken. Særlig fint at vi fronter navnet «Astrid» med store bokstaver. Dette er et godt navn. Og fornavn er som vi vet policyen vår her i VG Nett. Dette blir en snakkis!

Til i morra: Det eneste savnet er en god, personifisert billedsak, for eksempel bilder av flere 13-åringer som har fått unger.

Vi mangler en god skrekksak om internett, har ikke hatt det på en uke nå og slikt stoff selger godt! Undersøk om vi kan lage noe på rapporten fra News of the world om at Twitter fører til slitasjegikt i fingertuppen. Sjekk også opp det Anonova skriver om rumensk bestemor som ble sjuk av Facebook.

12 kommentarer

Filed under Uncategorized

12 responses to “Evaluering

 1. Frank

  Less is more noen ganger, Astrid. Du har noen gode ideer, men så pisker du den hesten til den er død, og vel så det. Blogging er gøy, men stopp i tide.

 2. Franks innspill sikkert velment. Men vi som fortsatt morer og gleder oss, kan vel få mer?

 3. Sjofel

  Absolutt Morsomt, som i Absolutt Vodka, men Konsern sjefen burde holde seg for god til å harselere med det nå-også-i-Noreg hjemmeransfenomenet. Dette er råbarka kriminalitet og traumatiserte ofre kan komme i skade for å lese den morsomme evaluerings rapporten til Konsern Sjefen.

  Sjofelt. Her trengs det en intern (d)evaluering.

 4. Første del, før du begynner å gå løs på enkeltsaker, er som tatt ut fra loggen til en hvilken som helst avis i Norge. Lættis!

 5. Mye av vitsen med blogging er jo at man ikke trenger å stoppe i tide. Bare pøs på med alt du har!

 6. Per Frost

  Hylende morsomt!

  Men man bør vel være jæ**** forsiktig med å harselere med elendige VGsaker når man jobber i den snart nedlagte tulleavisa Dagbladet?

 7. Ole Peder

  🙂 LOL.

 8. martinhjensen

  Kjempebra! Synes ikke dette er sjofelt i det hele tatt. Og som Hjorten og Hogrim skriver, vi som koser oss med dette vil gjerne ha mer. Og de som skulle føle det blir for mye – vel, la være å lese.

 9. Rune

  Dine kommentatorer er herlig forvirra i alle retninger. Det er suksess – på vegne av vanvittig mange!

 10. ingvildtennfjord

  Ha ha! I love it. Det eneste som mangler på denne evalueringen, er en pils-sammenkomst etterpå der journalistene ytterligere kan piske opp sitt eget selvbilde med å kverne på at det va så jææææævli`bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s