Alarm! Addecoligaen stopper internett

Dagens Næringsliv melder i dag at NRK provoserer konkurrentene de har innen nettfotball fordi de vil sende Adeccoligaen gratis på nett-tv.

Det er helt i orden at VG Nett og regionsavisene ikke liker det, de har kjøpt rettigheter til nettfotball dyrt, og skal tjene penger på å selge abonnement til sine seere.

Men argumentasjonen imot er litt til å fnise av.

Det hevdes  blant annet at nettet vil knele fordi NRK vil overbelaste nettet ved å sende Addecoligaen gratis.

– Søndag kveld er linjene allerede fulle av annen fotball og datatrafikk, sier adm. dir i VG Nett Jo Christian Oterhals til DN.

Denne er også fin-fin:

– Vi har innført betalingsløsning som en mekanisme for å holde nettbruken i sjakk, sier Oterhals.

Snille, snille!

Det er mye man kan si om såpeoperaen fotballrettighetene har blitt. Jeg overlater det til smartere folk. Det man kan si fort er for eksempel:

Addecoligaen?

Hvor mange går på hver kamp? 2000 kanskje. 200 på noen? Hvor mange kommer til å se det på nettet?

2?

I forrige runde hadde TV2 rettighetene til Addecoligaen, men de sendte det bare sporadisk for å fylle opp.  Kampene var ikke særlig populære.

Det er likevel et interessant generelt spørsmål om nettet vil tåle overføringer av nettfotball. Ingen av aktørene ser ut til å ha noe ny superteknologi som løser det problemet.

Så vidt jeg husker så rundt 50 000 landskampen mellom Norge og Tyskland på nett, det ble ramaskrik, men ikke fordi nettet knelte. Det rapporteres imidlertid om trafikkork på web-tv på andre sportsbegivenheter fra mer sportsinteresserte bloggere enn Meland-bloggen.

TV2 har vært hemmelighetsfulle med å gi ut nett-tv-tallene på fotball fra forrige periode. Kanskje fordi de har vært så lave?

Jeg tror det er litt overdrevet hvor mye folk vil betale for fotball på nett. Men så mener jeg jo også at fotballdigging er en omtrent like stor vrangforestilling som å tro på Gud.

Jeg synes forresten VG Nett sin løsning for nettfotballen ser imponerende ut. Det blir spennende å følge med framover. Ikke på fotballen da, men på teknologien. Du finner VG Live i en testversjon her.

forballvg

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Alarm! Addecoligaen stopper internett

  1. Husk at KIL-kampene skal overføres, det kommer til å bli trafikkrekord på trafikkrekord.

  2. Hahahhahahahah! Jeg ler høyt av Sindre Granlyen Meldalen.

  3. Ikke le for høyt. Pga. avtandene i hedmark har KIL-fansen trukket suporterkulturen til nett. Istedet for synging på tribunen vil man flittig laste opp sangsnutter som kan spilles av under kampens gang på youtube. Videre vil man møtes i et chatterom kalt Baren før og etter kamp for å ta noen øl og diskutere kampen. Casuals møtes selvfølgelig i hemmelige fora og slåss så tastaturet rister.

    Dagbladet følger selvfølgelig opp og rapporterer om en skremmende utvikling der forstua pekefingre og brukne tommeltotter florerer.

  4. Hva er dette «Dagbladet»? Ser det stadig nevnes i Meland-bloggen. Pussig. Noe østerrisk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s