Drøfting og synspunkter på begrepsbruk, definisjoner og oppfatninger knyttet til feltet puppeglipp

bikini2005_03Foto: Eirik Helland Urke

Meland-bloggen er ikke særlig opptatt av kjendiser, men det at de så ofte er nakne drar opp. I det siste har vi fulgt temaet «puppeglipp» tett. Media burde dekke puppeglipper mer seriøst og systematisk.

Vi har også tenkt på om det er på tide å ta en dekonstruksjonistisk drøfting om begrepsbruken for å være sikre på at vi får formidlet essensen via et godt, nytt uttrykk som forhindrer fragmentering og meningsoppløsning. Det er nemlig sjelden at en puppeglipp virkelig er en puppeglipp. Meland-bloggen har ikke landet på noe virkelig godt og presist nytt begrep ennå. Et tentativt forslag er  «puppeplanlagt». Forslag tas imot i kommentarfeltet.

Her har vi noen praktiske eksempler fra media på hvordan begrepet brukes i dag:

«Se tidenes puppeglipp» meldte Seher.no nylig. Det handler om en dame fra Ungkaren som har bedrevet virkelig bra puppeplanlegging! Ifølge seher.no har hun brukt 50 000 på silikonpupper, og uttalt at hun fryktet puppeglipp før programmet.  Etter glippen uttalte Anna Westerman at hun syns det var pinlig, men også at hun nesten følte det som om det var ment å skulle skje at toppen gled ned.

Pamela hadde en puppeglipp på cat-walken her om dagen. Hun har erfaring, det skjedde sist i 2008. Du kan se hele hennes puppeglipp på VG TV. Dagbladet.no har et stort og fint bilde (Men må få kritikk for dårlig tagging. Justervesenet bør gripe inn her slik at vi får standardisert taggingen slik at puppeglippene blir søkbare. )

Beyonce hadde en puppeglipp i 2007, meldte VG Nett.

Nettavisen mener at dette er pinlige puppeglipp. De kjenner ikke til den utbredte puppeplanleggingen i forbindelse med moteuka i Athen.

Samme avis meldte i januar at puppeplanleggingen har bredt om seg til kunstløpsporten.

I februar i år var det en tysk puppeplanlegging på filmfestivalen i Berlin, ifølge TV2. (NB, videoen ser ikke ut til å funke, ikke verdt å klikke på)

Nettavisen meldte om for dårlig puppeplanlegging under premieren på Sex og singelliv i NY. (anbefales ikke) Men den doble puppeglippen til Lilly Allen i samme avis er verdt en titt. Når det skjer to ganger på en dag er det vel liten tvil om at hun er inne i en god puppeplanleggingsperiode.

Verdens mest kjente puppeglipp var også planlagt. Nei, Janet Jackson går ikke til vanlig med stjerner på brystvortene. At reaksjonene etterpå var overraskende negative beror også her på for dårlig puppeplanlegging og feilvurdering av publikum.

Jeg har en personlig puppeplanleggingsfavoritt fra Oslo. Kollega Eirik Urke tok bildet (øverst i denne posten) av modell Negar Khan da hun mistet bikinioverdelen sin på catwalken. Hun mistet den igjen i Cannes. (Sjekk forresten leppejobben på dette bildet. Anbefales!)

Urke har forresten en liten Aylar Lie-glipp også og en Sonja Wanda-glipp. Her er Khan rett før puppeglippen:

bikini2005_04Foto: Eirik Helland Urke

Reklamer

15 kommentarer

Filed under Uncategorized

15 responses to “Drøfting og synspunkter på begrepsbruk, definisjoner og oppfatninger knyttet til feltet puppeglipp

 1. Veldig interessant blogginnlegg om medias puppefokus. Det triste her er at det gir så forferdelig mange klikk.

 2. dodofuglen

  Ikke å forglemme de mange nestenpuppeglippene.

  Og Lasse: Vi er nå en gang mange som ønsker å, eh, k(l)ikke på pupper.

 3. Tipper det bare er et tidsspørsmål før dette blogginlegge er wordpress´mest leste. Pimper du deg selv på andre pupper, Astrid?

 4. Jon Henrik Gilhuus

  Maken til klikkhoring!

 5. Pøh, hva skal Meland-bloggen egentlig med klikk? Vi er en non-profit-organisasjon, en stiftelse som brenner for mediemylder og ytringsfrihet.

  Dette innlegget er til dere, mine fire faste lesere. De er ikke en gang videreformidlet via Twingly.

  Meland-bloggen er genuint interessert i puppeglipper og puppeplanlegging, og tar sitt samfunnsoppdrag på alvor. Tsk.

 6. Hehe.

  Det var mest ment som en kommentar til hvorfor en del ikke navngitte medier i så stor grad bruker pupper og lår for å generere klikk.

  Jeg er fast leser av Meland Konsernets blogg, nettopp av den grunn at ledelsen tar sitt samfunnsansvar på alvor.

 7. Pupper er NESTEN like spennende som Tone Damli Aaberge…

 8. Sjofel

  «Nei, Janet Jackson går ikke til vanlig med stjerner på brystvortene.»

  Jaha, og hvordan VET Konsern Sjefen dèt? Har Mel and Konsernet intime kilder som verdens pressen bare kan sikle etter?

 9. Ja. Meland Konsernet har kilder verdenspressen bare kan sikle etter. Det er grunnen til mediekonglomeratets enorme kommersielle suksess.

 10. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn det det er..?
  Det er jo snakk om puppeslipp!
  (ala plateslipp…)

 11. edwino

  Jeg føler vi trenger enda mer puppefokus i dagens media. Det er alt for få bilder av puppe-glipper, pupper i klem, pupper i fri luft osv. Jeg har derfor startet min egen organisasjon «Folk for Mer Pupper i Media»(FFMPM), donasjoner motaes med takk.

 12. Mannemann

  Jeg stemmer på det første partiet som programfester «Mer Pupper til folket»

 13. Arne

  Vel, pupper skaper oppmerksomhet og media-omtale, og mange mannfolk digger pupper (meg selv inkl.), så det er ikke så merkelig at noen damer tilfeldigvis blottlegger puppen sin.

  Det som er litt underlig er jo at til tross for at man ser pupper «overalt», så blir man ikke lei av å titte/lese om pupper, og det er litt rart egentlig.

  Selv om pupper burde være en helt naturlig sak, så skaper det meget media-oppmerksomhet om en dame kommer i skade for å vise litt av brystvorten sin……

 14. Olav

  Dette er nettopp fordi media (frem til nyere tid) har gjort dette til en sak man kun kan se hvis man er der eller søker veldig lenge etter det, og ikke viser pupper i overdreven skala. I tillegg blir pupper knyttet opp mot sex, og sensuelle situasjoner, noe som fører til en økt interesse for de mørke vortene halvparten av verdens befolkning drasser på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s