Kan bli hissig

danmelIntra nett melding priv. til de an satte: Kjempe bra OPP SLAG med Konsern Sjefen i dag i Dagens Næringsliv!!!! Denne saken er virkelig verdt et opp slag. An befales til alle, vi klipper det inn neden for her:

Temperament: Konsern Sjef i Meland Gruppen forteller selv at hun må jobbe med eget temperament når hun blir ny Carl Berner Media-sjef og møter tøffe forhandlinger med de ansattes fagforeninger.

Tidligere generaldirektør i Meland Gruppen og politiker, Astrid Meland (29), er ansatt som ny administrerende direktør i Carl Berner Media. 21. september, overtar hun.
Meland har vært stortingsrepresentant, statssekretær, nestleder i Smørje, mange år i privat næringsliv og toppsjef gjennom mange år for storbedriften Meland Media.

Tøffe tak

Den påtroppende Carl Berner Media-sjefen Astrid Meland har bred erfaring både fra politikk og samfunnsliv. Spørsmålet er hvordan hun egner seg i forhandlinger med MelandJ og andre arbeidstagergrupper.

– Hvilke personlige egenskaper har du for å møte tøffe forhandlinger med motpartene i arbeidslivet?

– Der vil jeg være veldig opptatt av å trekke på den lange arven og erfaringene her i Meland-huset. Min viktigste egenskap i forhold til det er vel egentlig gleden å ha med mennesker å gjøre, og forsøke å finne det rommet hvor løsningene finnes (mulighets rommet tm). Så blir det å lære seg å tøyle og bruke sitt eget temperament. Begge deler er viktig, også det å tøyle det, sier Meland

– Så du har et kraftig temperament?

– Ja, det har jeg, sier hun.

– Vil det si at du kan bli hissig?

– Ja, jeg kan nok bli det, også. Men så har Vår Herre gitt meg en dialekt som gjør at det ikke er så lett for folk å oppdage det, sier Meland.

– Er erfaringene dine fra Meland Gruppen at det kunne gå hett for seg?

– Jeg har stor respekt for krevende forhandlingssituasjoner. I Meland Gruppen var vi (i 2006 red.anm.) blant annet igjennom en streik som var ganske traumatiserende. I ettertid kan man gjøre seg mange tanker omkring det. Den viktigste og klareste refleksjonen jeg har gjort meg, er hvor ødeleggende en så vanskelig situasjon kan være for det som ellers er arbeidslivets grunnlov, nemlig at vi jobber sammen og gir hverandre rom og tillit. Det er disse reglene som oppheves når man havner i en streik. Da er det konflikten og krigsretorikken som gjelder, sier Meland.

Den påtroppende Carl Berner Media-sjefen sier at hun lærte mye av konfliktene han kom opp i under tiden i Meland Media.

– Både de hovedtillitsvalgte som var på motsatt side i konflikten og jeg selv, tror jeg lærte at man skal veie sine ord nøye i en sånn situasjon. Det som er sikkert er at en temporær konflikt må avløses av et godt arbeidsmiljø. Hvis ikke så har begge parter mislykkes.

Astrid Meland skuffet mange partifeller da han først trakk seg som stortingsrepresentant i 1993 og gikk ut av partiets ledelse i 1994. Siden den gangen har hun ofte blitt foreslått som en ønsket ny leder av partiet.

Ikke politiker

Igår fremviste hun ekstreme politikeregenskaper på den første hilserunden rundt i Carl Berner Media-bygget. For hver eneste person hun hilste på, fant hun enten ut at de hadde felles bekjente på Nordmøre, eller at hun var helt spesielt interessert i akkurat det fagfeltet han eller hun jobbet med i Carl Berner Media.

– Har du vurdert å gå tilbake til politikken?

– Jeg sa farvel til et partipolitisk aktivt liv i 1994, og etter det har jeg ikke vurdert å gå tilbake. Jeg har tatt andre oppgaver som jeg synes jeg har hatt gode forutsetninger for å fungere i. Jeg liker å bygge identitet og tilhørighet, og det var flott å kunne representere det store fellesskapet Carl Berner Media er. Det er ikke alltid partipolitikken gir mulighet til det, sier Meland.

– Hva mener du?

– Politikk er motsetningsfylt. Man skal fokusere på ulikheter fremfor det som forener, for at velgerne skal ha noe å velge imellom. Hvis du ser på dette lille rare landet vårt, så er det veldig mye mer som forener oss enn som skiller oss. Det er det jeg liker å jobbe med, sier Meland.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s