Dødsbra, Sylvia. Way to go, Dag Terje!

Animated Gifs

Hele pressenorge ser ut til å være enige om at Aker ble en dårlig solution for regjeringen. Årsakene er åpenbare. Staten og de andre eierne har betalt kanskje så mye som 600 mill i overpris til Røkke og på forhånd gått med på å godta alt Røkke legger frem på generalforsamlingen. Regjeringen synes det er lurt å slutte å mase om å få tilbake pengene nå, det er jo snart valg.

Hele pressenorge, sa jeg?

Nei, vent nå litt. I den ytterste utkant får vi øye på et lite folkslag som setter sin lit til en sveitsisk storbank. Klassekampen er sikre på at Aker-innleide USBs vurdering av transaksjonen som «fair» er riktig, til tross for at DNB og Pareto mener staten har betalt alt for mye. Sjefredaktør Bjørgulv Braanen, skriver i dag i sin leder «Løsningen» at dette er gooooood stuff:

Med denne løsningen har staten fått aksept for det som var regjeringens og næringsministerens hovedpoeng, at det var uholdbart at dette salget ikke ble forelagt generalforsamlingen i Aker Solutions.

OG:

Dermed er konflikten løst, i den forstand at staten har fått gjennomslag for at forsøkene fra Aker-sfæren på å omgå aksjonæravtalen ved å la et underselskap av Aker Solutions stå for kjøpet, ikke er akseptert.

Generalforsamlingen er altså skuebrød, og aksjonæravtaler har Røkke brutt når det har passet ham.

Klassekampen hyller makta, den sittende regjeringen og en bank. Rart. Tenk hvor mange kostbare, svenske jagerfly vi kunne fått for disse penga!

Jada, jada, vi vet hvorfor.  Avisa er selvsagt opptatt av norske arbeidsplasser og for statlig eierskap. Da må man ta med på kjøpet at staten betaler for at Røkke kan investere i DNO. Det gjorde han i går. Det kostet 637 mill.

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Dødsbra, Sylvia. Way to go, Dag Terje!

 1. Godt skrevet som vanlig !

 2. Meland skriver at staten kan ha betalt 600 millioner kroner for mye.

  Så vidt jeg har forstått har *Aker Solutions aksjonærene* i følge Pareto-snittet betalt 500 millioner for mye.

  Og Staten eier 12 prosent av Aker Solutions.

  http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article1667346.ece

  Nå er ikke jeg verken økonom eller gravende journalist, men at Staten får hele denne regninga og enda litt til det tror jeg vel vil være å overdrive.

  Ja her:

  http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article1648927.ece

  …påstås det at Staten taper 12 øre per krone i overpris. Altså 60 millioner om overprisen er 500 millioner og 72 millioner om overprisen er Melands 600 millioner.

  Det er mulig Staten burde føre en årelang og kostbar rettssak mot en samarbeidspartner fordi man er hellig overbevist om at Pareto er flinkere enn UBS og med et lønnlig håp om å få denne Terra-promillen tilbake. Men er det egentlig noen som mener at dette er fornuftig?

  I så fall bør vel et opposisjonsparti eller to være i stand til å formulere et slikt ønske på vegne av sine.

  Men det er veldig tyst.

  Og da er man jo for alle praktiske formål enige både med regjering og Klassekamp. Man har bare litt vanskelig for å innrømme det.

 3. Sprudlum

  Litt pirk :

  Banken som vurderte Røkkes salg som «fair value» er den sveitsiske UBS, Union Bank of Switzerland.

  Den er for tiden verdens 8. største bank målt etter forvaltningskapital, og har en markedsverdi på $34 milliarder.

  Altså verdt litt mer enn en minnepinne.

 4. Pirk er faktisk noe vi trenger mer av på denne bloggen. Meland-sfæren er dessverre skjemmet av en del slurv, fordi vi til daglig må være mer nøye på ting. Hva har man en fritidsblogg til? For å slurve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s