Olsen brothers

Det  som mangler nå er et par leserinnlegg der brødrene Fred. og  Petter Olsen forteller hva mener om hverandre. De har i alle fall ordforrådet klart.

De to siste ukene har de underholdt allmuen med sitt syn på Røkkes salg av aksjer til staten i Aker Solution-saken. Lillebror er sur på Røkke, mens storebror Fred. mener det er staten som har dummet seg ut.

Petter Olsen begynte, han antydet at Røkke var noe tilnærmet en psykopat med karakteristikkene «egosentrisk, skruppelløs, sterkt manipulerende, sjarmerende og intelligent. Hva kalles slike mennesker?» i et kort leserinnlegg i DN.

Det førte til «milliardærstorm», som i realiteten besto i at investor Arthur Buchardt forsvarte Røkke ved å si at Petter Olsen var født med en sølvskje i munnen.

På lørdag gikk storebroren Fred. Olsen ut i Dagens Næringliv mot Dag Terje Andersen – sittende nærings- og handelsminister da staten kjøpte aksjene av Røkke. –  Når en tar en næringsminister som kommer rett fra skauen, så kan en ikke vente seg all verden, sa Fred. Olsen. Andersen har tidligere jobbet ved Treschow og Fritzøe (OG han har journalistikk fra Folkeuniversitetet). I dag sier Fred. unnskyld. Han legger til at han sa det han sa for å illustrere  hvorfor politikere bør være forsiktige med å blande seg direkte inn i næringslivet.

Brødrene ligger fortsatt i strid med hverandre om familieformuen. De inngikk forlik i 1997, da Petter fikk Munch-bildene, men nå har lillebror saksøkt Fred. igjen for å holde verdier unna ham.

De snakker sikkert ikke sammen. Annet enn i avisspaltene.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Olsen brothers

 1. Da jeg så overskriften trodde jeg i et svakt øyeblikk at du skrev om «Fly on the wings of love»-Olsen brothers. Men det var det så langt i fra.

  Det er de andre Olsen brothers. De som i årevis har mottatt millioner i verftssubsidier, som flyttet familieformuen til Lichtenstein for å unngå beskatning og som fikk kjøpt store deler av It-Fornebu av staten. Til spottpris.

  Og som nå kritiserer Røkke og Andersen for at andre også får nyte godt av statens gavmildhet?

  Og tenke seg til at Andersen kommer rett fra skauen. Vel, han kommer da tross alt fra de Treschow-Fritsøeske skover. Der er det nok mye edelgran.

  Har «noblesse oblige» forsvunnet fra det Olsenske språkforråd?

 2. Godt poeng det med edelgran, hehe. Mulig det var det Fred. tenkte på også? Han sier jo i dag at Andersens bakgrunn er super.

  Og ellers takk, nå har jeg den grusomme elektronisk merkelige Olsen brothers-låta på hjernen. Den er grusom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s