Endelig er sjefenes drømmemåneder over

Juhu! Det er mandag, det er første arbeidsdag etter ferien og jeg startet dagen med å lese DN og Bjørn Gabrielsens anmeldelse av en bok om indianere og at alt vi vet om dem er feil. Kjempegøy! I Klassekampen var det en sak om at kyskhetsbeltet aldri har eksistert, og slike gamle nyheter liker jeg også (selv om ingen av dem er på nett).

Avisene er i ferd med å bli morsomme igjen.  Det er gøy med normale dager, vanlig stå-opp-tid og flinke folk.

Avisene har vært så kjedelige i sommer at de nesten har tippet over til å bli morsomme. Det er som om de parodierer seg selv med karikerte utgaver der særpreget de vanligvis lever av er dratt ut i det ekstreme.

Dagsavisen (med flere) har ikke gjort så mye annet enn å fortelle oss hvor fælt alt blir med Frp. DN er ikke lenger subtile Høyre-tilhengere. Klassekampen er visst blitt partiet Rødt. (Ifølge de morsomme ryktene har en av de ytterliggående fraksjonene i avisa tatt over lederspalten i sommer til sjefens fortvilelse.)

Jeg har analysert hvorfor dette skjedde. Jepp. Det stemmer. Og årsaken er: Sjefene. Det har seg nemlig slik at sommarvikarene selvsagt vet at sjefen vil ha hhv. sjokkogvantro-oppslag om Frp, snill tolkning av meningsmålingene i Høyres favør og venstrevridde ledere. Og sommervikarer gjør som de blir bedt om, det er derfor sjefer elsker sommervikarer ( i motsetning til de andre latsabbene av noen fast ansatte. ) Men det er ikke sommervikarene som har skylda, det er selvsagt sjefene som har skrevet tilkallingsvikarkontrakt med dem til høsten. Mer Frp-SJOKK kan muligens bety at de kan bli oppringt kvart på fire på torsdager med spørsmål om å jobbe kveldsvakt.

Jeg liker at avisskribentene er tydelige altså, for all del, det er morsomst med kommentatorer som mener noe. Også er det fint at det er stilig i tillegg. Noen kjevedroppende faktaopplysninger kanskje? Eller muligens noe mer overraskende enn at Stoltenberg tror det blir forferdelig med Frp-regjering?

Til og med ansatte i Meland-Konsernet som vanligvis er står til høyre for Djengis er skeptisk når DNs kommentator, litt desperat faktisk, prøver å overbevise oss om å stemme Høyre.

Så derfor: Ja til vanlige dager igjen! Høsten er her! De vanlige avisansatte som er tverre, late og sure nok til å la være å høre på sjefen er tilbake. Dette blir bra.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s