Valgkampen dreper kreativiteten min

Mens blod er mat for vampyrer, lever Meland-bloggen av dumheter. Det gjør livet verdt å leve at LO-sekretærer mener ingen i Norge kritiserer Israel, når Ap lager web-tv og at en troende påstår kosherslakting er best for dyrene.

Man skulle tro bloggen hadde gode livsvilkår nå som det er valgkamp, men quite the opposite. Bloggen er innlagt på intensiven under valgkampen med stadig behov for kunstig surstofftilførsel og blodoverføringer.

Problemet i valgkampen er at alt er like dumt. Det er umulig å plukke ut noe spesielt dumt å more seg over. Det er dumt over alt og i tillegg tar mediene disse dumhetene på alvor, i alle fall later de som.

Lederskribenter er moralsk indignert hver eneste dag over idiotiske valgkamputspill til og med norske videregåendeelver (ja, vi snakker om den norske skolen her) skjønner bare er jug eller aldri blir noe av.

Ikke er det et spesielt graverende eksempel, men det er til å sovne over når VG på lederplass i dag kritiserer høyresida for å forsøke å legge all skylda på justisministeren for all kriminaliteten.

Aarrg! Det er slik alle politikere holder på i valgkampen. Det er bare tull, bare ikke morsomt tull. Og når alle mediene blir med på den store blamegamen som kalles valgkamp virker det som vi deltar i et skuespill. Later vi som om dette er en  spennende valgkamp bare for avisdramaturgiens skyld?

Ah, det nærmer seg! Vi gleder oss til 15. september. Og for Meland-bloggens del kan Rødt gjerne komme på tinget. (Astrid Meland understreker at hun er imot det.)

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Valgkampen dreper kreativiteten min

  1. Politikerne minner meg litt om stjernetolkerne i ukebladene. Det gjelder å formulere seg så rundt at det ser ut til at utsagnene passer på alle. Stoltenberg kan f.eks. ikke si noe om han ønsker oljeboring i Lofoten/Vesterålen fordi dette ville jage en del velgere over til andre partier.
    Det er et demokratisk problem at politikerne driver oss inn i et tåkeland hvor det ikke finnes faste punkter å orientere seg etter.

  2. Stein

    «Later vi som om dette er en spennende valgkamp bare for avisdramaturgiens skyld?»

    Dette slo meg da TV2 presenterte kveldens meningsmåling. Det eneste som mangla i den seansen var «følg med på TV2 i neste uke for å følge den spennende utviklinga…» Jeg nesten garanterer at de borgerlige har flertallet på neste måling.

    Til Inger: Det er et enda større problem at journalister og kommentatorer enten ikke kan det politiske spillet, og/eller har en egen agenda når de skriver sine kommentarer og saker. Når budbringeren plutselig ikke lenger er budbringer, men deltaker, blir det fritt frem for oppportunister i politikken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s