Advarsel fra Klassekampen: Venstre

Mens alle andre aviser har vært mest ukritisk kritiske til Frp i denne valgkampen (såpass at de til og med måtte legge seg flate), har Klassekampen vært overraskende coole (til dem å være) når det gjelder det digre høyrepartiet.  Avisa med den mest alvorlige Frp-allergien, har nemlig fått en enda større fiende.

Bittelille Venstre.

Mikrofraksjoner har alltid vært viktige for venstresida, så at de er opptatt av en et parti som får plass i en settekasse, det overrasker slett ikke.

Årsaken er selvsagt at Klassekampen vil ha en rødgrønn regjering, og at de frykter at en stemme til Venstre er en stemme til Frp. Det har de ikke sluttet å si i fra om,  selv om de selvsagt er mye mer enig i Venstres politikk enn Frps. De har sikkert rett også, i at de har noen lesere som vurderer å stemme Venstre. Og disse forsøker de ganske insisterende underholdende å omvende.

Mellom alle kommentarene om de rødgrønne med titler som «Ennå håp» og «Det kan gå», har de derfor en jevn strøm med nyheter som handler om at Frp- garantien til Sponheim ikke holder. De har også funnet ut at Venstre vil ha 60 timers arbeidsuke, de har hostet opp tidligere Venstre-leder Gunnar Garbo som vil ha rødgrønn regjering. Og «etter én ukes raseriutfall landet Sponheim på en garanti som fortsatt er lite verdt.» Braanen advarer på lederplass:

Venstre er et parti som framstår med mange ansikter, og mange teller på knappene om de skal stemme SV eller Venstre. Det er ganske langt fra sannheten hvis man tror Venstre er et slags venstresideparti, bare med litt mer tvisynte, pragmatiske og sentrumsorienterte politiske standpunkter.

Med Unge Venstre som pådriver har Venstre de siste årene tydeligere og tydeligere markert seg som et klart borgerlig parti. Mens det for eksempel for KrF ville være naturlig å støtte en rødgrønn regjering i økonomiske spørsmål, er det nærmest naturstridig for dagens Venstre, som profilerer seg som et parti som er for norsk krigsdeltakelse i Afghanistan, for Nato og militæralliansens «out-of-area»-strategi, er grunnleggende positive til EØS og EUs fire friheter og lovpriser en «liberal markedsøkonomi».

Ikke så ulikt SV altså, som sitter i en regjering som står for omtrent det samme.

I en annen leder skriver Klassekampens sjefredaktør likevel:

Så til velgere som måtte være i tvil, er vår oppfordring å stemme mest mulig etter egen overbevisning. Taktisk stemmegivning er en utpreget risikosport.

Jeg er forvirret. Skal jeg stemme Høyre kanskje?

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Advarsel fra Klassekampen: Venstre

 1. Nisj! Det er jo undergangsstemning. Klassekampen idag hadde jo «slaget er tapt» leder etter resultatene fra skolevalget. Eller har jeg bare drømt det?

  Uansett: Det er overraskende mange som tror Venstre er et slags SV, bare med mer mandig partileder. Og det er vel greit å opplyse om at det faktisk ikke er tilfelle?

 2. Ove Bengt Berg

  Men det er jo et problem at Venstre ideologisk er så negativ til fagorganisering og faglig kamp, og vel fortsatt har som mål å forby streik? Se min kommentar: http://bengt-berg.blogspot.com/2009/01/venstre-125-ar.html.
  Og jeg kom på at en ganske aktiv Venstremann, som var generalsekretær i Naturvernforbundet før han blei statssekretær, fikk med seg NNV på å forby streik som hadde konsekvenser for miljøet. Det hadde selvfølgelig noe å gjøre med Ventres aggressive forhold til fagorganisering og faglig kamp. Noe som er blitt tydeligere under Sponheims kraftige høyredreining av partiet. Det er mer ærlig å stemme Høyre og Frp enn Venstre!

 3. Ja, stem Høyre! Høyre er fint :))

 4. Jon Hustad

  Nei, gå for SV. Alt går betre med SV.

 5. Det er ganske gøy å tulle med SV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s