VG mot ny stoffutvekslingsavtale med DagenMagazinet?

russiak

Forrige uke fortalte VG TV om «koranbabyen» som på mystisk vis får nye vers fra Koranen forskjellige steder på huden hver uke.

Mange som jobber på internett vet at stoffutvekslingsavtalene mellom ulike nettaktører av og til er dodgy greier. Blir Vakttårnet eller Finn Jarle Sæles publikasjoner de neste vi deler innhold med?

Her er teksten som leses opp på filmsnutten på VG TV:

«Koranbabyen» får nye vers på huden hver uke

– Han er ikke en helt vanlig gutt, med noen dagers mellomrom dukker nemlig koranvers opp på huden til den lille gutten. Muslimske pilgrimer strømmer nå til for å se hva som dukker opp neste gang. Bare en bokstav er igjen av dette verset, «Vær takknemlig mot Allah», som en gang sto skrevet langs beinet. Religiøse ledere sier de dukker opp en gang i uka, og vanligvis på fredag.  Som bildene viser er det alltid ulike vers. Babyens mor sier sønnen føler seg svært uvel når skriften dukker opp og hennes ni måneder gamle sønn er blittt litt av en kjendis og han tiltrekker folkemengder på opp til 2000 muslimer hver dag. For mange oppfattes skriften som et tegn fra Gud. Islam i Russland skal ha oppstått i denne lille russiske byen Kizlyar i Dagestan nord i Kaukasus. Området har opplevd mye vold den siste tiden som skal skyldes islamske ekstremister. Mange håper derfor denne lille gutten kan være et håp for en roligere fremtid.

Poenget med denne lille bloggposten er ikke å latterliggjøre VG, jeg vet det er upopulært. Ja da, jeg er også selv klar over faktumet, etter 10 år i Dagbladet, at jeg faktisk jobber der, og at Dagbladet ER MINST LIKE DÅRLIG!

Neida. ABC News, msnbc, Reuters India og mange andre rapporterte det samme.

Koran Verses Appear Mysteriously on Infant’s Body, meldte Abc News, som siterte Reuters (som ser ut til å være Reuters India)

Jeg trenger vel ikke å si så mye mer om hvorfor dette er en elendig sak. Men siden alle med vilje lot seg «lure» av ballonggutten, er det kanskje på sin plass med et par ord.

Saken er usann,  til og med kanskje trist. Hvordan får de den funksjonshemmede gutten til å ligge i ro mens de dekorerer ham? Hvorfor har ingen stilt noen kritiske spørsmål? Vanskelig dialekt i Dagestan? Noen må jo ha tenkt på at familien eller noen av de «lærde» gjør dette for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Gutten har ikke en gang koranvers på huden når han filmes, men det er masse bilder av gamle hendelser med vers, blant annet ett der babyen har fått monsterføtter.

Et mirakel det også kanskje?

beina

Det nytter ikke å redde denne reportasjen fra Dagestan på noe vis. Om redaksjonen bruker penger på å dra dit vil de finne ut hva slags sprittusj foreldrene bruker, ikke så mye mer.

Siden saken så åpenbart er tull burde avisene ikke ha publisert den.

Tenk deg om du hadde fått inn et ligende tips til tipstelefonen i avisa du jobbet i fra en eller annen sprø, nybakt mor. Tipset ville aldri blitt fulgt opp.

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “VG mot ny stoffutvekslingsavtale med DagenMagazinet?

 1. Cassanders

  …og gråtende madonnaer på en skive rista brød…..eller var det jesus?
  Det kommer visst an på vinkelen du ser det i, men det viser jo bare et desto større under :-).

  Jeg blir stadig like fascinert hvordan allehånde religiøse (og nær beslektede UFO»loger») kan klare å overbevise seg selv om at den allmektige (og/eller utenomjordiske) velger så patent bisarre måter å gi seg til kjenne på.

  ….og hvorfor de gode makter har slikt et godt grep på kreft og allehånde interne lidelser («helbreder sågar dødelige sådanne), mens de ikke klarer å fikse en tøddel på amputasjoner ……eller tannråte, for den del.

  Akk ja. Hadde det ikke vært så mange pengeflående parasitter ei denne geskjeften hadde det jo mest vært underholdende.

  Cassanders
  In Cod we trust

 2. Her er en baby på mirakelsiden til islamcan.com som har navnet til selveste Allah i øret, stakkars liten:

  http://www.islamcan.com/miracles/allahs-name-appears-in-an-ear-of-a-baby.shtml

  Og et lam i palestina som sikkert lukter klor:

  http://www.islamcan.com/miracles/allahs-name-appears-as-a-birthmark-on-a-lamb-born-in-palestine.shtml

  Og for ikke å glemme, et tre i Australia som ber retning Mekka, men som også kunne være en bakseteråner som roper på elgen:

  http://www.islamcan.com/miracles/a-tree-in-the-posture-of-islamic-prayer.shtml

  Og for de som gidder, er resten av den lange mirakel-listen å finne her:

  http://www.islamcan.com/miracles/index.shtml

 3. Det som gnager meg mest av alt er hvordan Dagbladet kopierer historier som er klippet fra kilder som News of The World og The Daily Mail – nesten som om de var aviser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s