Ekte kristne engler: Biseksuelle kjønnsskiftere med mannlige kjønnsorganer med opp til tre par vinger, kan ha sex med mennesker

Er Märthas engler dummere enn vanlige, godkjente engler?

I Bibelen har vi engler med enkle, doble og triple vingepar, de blir senere fremstilt som nakne smågutter og voksne menn, gjerne biseksuelle. Feminine har de bare vært de siste 200 årene. De kan skifte kjønn, de har av og til sex, er synlige og usynlige,  både kjødelige og ikke-materielle, synlige og usynlige.  i Bibelen går de rundt blant folk og snakker med oss, akkurat som Märthas engler.

Djevelen var opprinnelig også en engel. Særlig er det demonene som har sex med mennesker, men også engler kan tenkes å ha hatt sex med mennesker i Bibelen, noe som Gud anser som en stor synd, og som er blitt tolket som årsaken til Sodoma og Gomoras ødeleggelse.

Ifølge Den katolske kirke har alle sin egen skytsengel, Gabriel passer for eksempel på frimerkesamlerne og radiografene. Kirken understreker at engletro ikke er overtro, englene er her og holder onder borte, vi bør daglig takke skytsengelen vår for god hjelp.

Også i den norske, protestantiske kirken finnes det englelskere i dag:

– Englene er bærere av lys og kraft, fordi de er på vår side i kampen mot alle destruktive krefter, skriver biskop i Agder bispedømmem Olav Skjevesland som sammen med domprost Øystein Bjørdal i år ga ut boka «Engelen ved din side» på nytt.  Skjevesland har flere ganger fortalt om hvordan engler reddet ham fra en kollisjon på 1970-tallet.

Mer om dette i en sak om englene i religionshistorien, og likheten mellom Märtha og Martin Luther. I kunsten kryr det av engler, her er en i romersk outfit:

engler

8 kommentarer

Filed under Uncategorized

8 responses to “Ekte kristne engler: Biseksuelle kjønnsskiftere med mannlige kjønnsorganer med opp til tre par vinger, kan ha sex med mennesker

 1. Litt nysgjerrig her;-)

  På hvilken måte mener du Bibelens engler er «nakne smågutter og voksne menn, gjerne biseksuelle»? Har du en bibelutgave jeg mangler?

  Og mener du med siste ord egentlig «aseksuelle»?

  Tror du bør omformulere…

 2. Topp!

  Jeg trakk fram det absolutt mest morsomme jeg fant ut om engler og puttet det i en setning. Den lange, urk så kjedelige versjonen, kan du lese i db.no. Du finner lenken i bloggposten.

  Poenget er jo at engler er blitt fremstilt som så mangt. Det med biseksuelle var det Notto R. Thelle som sa. Han er intervjuet i saken. Englene er så vidt jeg vet ikke smågutter i Bibelen, men de rekker å bli fremstilt som det også etter hvert.

  Aseksuelle? Det skjønte jeg ikke.

 3. Flott, du har det riktig på db.no, ettersom jeg med aseksuelle, mente ikke-seksuelle:

  «ENGLENE I BIBELEN er fremstilt som skapt av Gud, de er sjelden født og dermed ikke-seksuelle vesener.»

  Thelles poeng mot slutten er nok mer kunsttradisjonen enn Bibelen når han sier at «Før (1800) hadde englene stort sett vært maskuline, eventuelt biseksuelle».

  Og som du nevner er det altså demonene som har sex (vi aner ikke om englene ved Sodoma og Gomorra kunne ha sex, kun at de ble truet med det).

  Selv om disse i og for seg tilhører en tilsvarende åndelig kategori som engler, blir det fort misforståelser av å si at det er engler som har sex, når man mener demoner.

  Merk at Märthas engler aldri er falne (demoner), de er kun gode og velmenende terapeuter. Og de i den tradisjonen har aldri sex, så vidt jeg er kjent med, så Endsjø råd er lettere overflødig.

 4. Og det er ikke nevnt noe om smågutte-engler i Bibelen, det tilhører som du sier i db.no barokkunsten.

 5. Smågutteenglene kom senere, helt enig, og englevariasjonene i den religiøs/folkelige tradisjonen ser ut til å ha vært stor.

  Bibelen sier ingenting sikkert om englesex, men Endsjø nevner at både Syndefallet og Sodoma og Gomora har blitt tillagt englesex i den religøse tradisjonen.

  Enig i at demonene og englene skilte lag for en stund siden og ikke bør blandes for mye, da blir det bare rot.

 6. Cassanders

  Du finner en ganske lødig gjennomgang her:
  http://www.newadvent.org/cathen/01476d.htm

  Om noen kommer trekkende med brysomme krav om fakta og empiri kan du alltids søke tilflukt i postmoderne teologi à la Karen Armstrong.
  Der finnes ikke noen personlig gud, bare noe fantastisk fullstendig udefinerbart som peker på noe ut over seg selv (!).
  Begrepet gud blir m.a.o definert omtrent så skarpt som en sekk med bomull, og da blir det alltids plass til å stikke unna noen engler, helt i overensstemmelse med din egen smak og forventninger.

  Cassanders
  In Cod we trust

 7. Cassanders

  Det var for så vidt en interessant side jeg fant (om jeg så må si det :-)).
  Sjekk f.eks «Hierarchical Organization».

  Der fremgår det i hvert fall at «Serafer» i det minste er hankjønnsord.

  Jeg hører med blant dem som faktisk har lest bibelen noen ganger, men skal med en gang tilstå at jeg har gått glipp av mye.

  Jeg aner en hel rekke forskningfelt som ligger og venter.
  «Angelikal taksonomi og systematikk» tør være et fristende prosjekt. Jeg får se om jeg får tid….. men det blir vel helst om det skulle dukke opp noen uker med to onsdager…..

  Cassanders
  In Cod we trust

 8. Cassanders

  Spesielt interesserte kan også finne indirekte informasjon i islamske kilder. F.eks :

  http://www.islamawareness.net/Jinn/jinn1.html

  Det kan selvfølgelig diskuteres om «djinn» er direkte homolog/analog til «angelicos», men jeg synes det er vanskelig å hevde at de ikke har betydelig sammenfallende religiøst opphav.

  I muslimske kilder fremsettes i hvert fall klare påstander om disse skapningene med atskillig mer frimodighet enn i moderne (opplysningstid-friserte) kristne eksegeser.

  Cassanders
  In Cod we trust

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s