Skulle de bodd på YMCA?

Dagens Næringsliv har et pussig og litt morsomt oppslag i dag om miljømillionæren Petter Stordalen og dama som «Lærer om klima – bader i luksus».

Saken er den at Stordalen har begynt på universitet i New York for å lære mer om klimaendringene. Næringslivselitens avis, som vanligvis anmelder luksusviner og kostbare hoteller, moraliserer på sin førsteside over at paret bor på luksushotell mens de er i New York. Dyr studentbolig, slår de fast.

Vi synes selvsagt det er morsomt å lese om folk som bor på Mandarin Oriental Hotel som koster kanskje 18000 kroner døgnet eller muligens 8000,  avhengig av størrelsen. DN har dessverre ikke klart å finne ut hvilket rom Stordalen har.

Det er uansett vittig at folk bruke så mye penger på overnatting i verdens kuleste by. Men justert for inntekt er sikkert dette det samme som 1000 kroner natta for Meland Konsernet. Og Stordalen er da ikke student selv om han tar tre måneder på Columbia. Altså liten grunn til å spise fiskekroketter foreløpig.

Og er det miljøsvineri å bo på dyrt hotell? Sikkert ikke. De dyreste hotellene har sikkert de mest fancy økooppleggene du kan tenke deg. Kunne pengene vært brukt på noe bedre? Ja visst, raske biler og diamanter for eksempel. For miljøet ville det slett ikke vært noe bedre.

Meland Konsernet  bodde i oppstartfasen på YMCA ved Central Park under Forretnings Reiser til New York.  Det ligger like ved der Stordalen bor nå. Her fikk Konsern Sjefen en gang fuglelopper.  Veldig miljøuvennlig, altså.

DNs oppslag er ganske morsomt, men det hadde passet bedre i en annen avis.

Jeg vil si det er et typisk…hm..Dagbladet-oppslag?

PS: Etter litt sjekking på nettsidene til hotellet ser jeg at det billigste rommet koster 645 dollar natta. Det er 3700 kroner, eller 330 000 kroner på tre måneder. Dyrt? Ja. Det hadde vært en enda bedre sak om de bodde på YMCA.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s