Fuckety-bye-bye then!

Good morning, my little chicks and cocks.

Meland Konsernet er på årets siste dag lutlei av de apokalyptiske avisoppslagene om hvor grusomt dette tiåret har vært. Til og med musikerne er svake, det var på 1960-tallet det skjedde, skriver Audun Vinger i DN. Aftenposten, som vanlig sist med alt, slår opp «Fryktens tiår» i dag, mens alle de andre avisene, livredde for å være sist med alt, valgte å slå opp lignende saker i forrige uke. Og det til tross for at det er mulig å si at det er ett år igjen av dette tiåret. 2010, altså. Betyr det at mediene skal gjenta den samme øvelsen de siste ukene i 2010 også? Zlatan!

You sure you’re working as hard as I am, ’cause I’m sweating spinal fluid here!

Fram til 2009 (det er prognoser for 2008 og 2009) har andelen som lever i ekstrem fattigdom blitt redusert slik:

Am I calm? I’m fucking ZEN!

Når det på tampen av dette tiåret er blitt laget slike filmer som In the loop, som sitatene i dette blogginnlegget er hentet fra, kan man ikke klage for mye. Filmen passer for alle. Den er både PK og UPK. De fleste vil nok like harseleringen med de kyniske politikerne som valgte å gå til krig i Irak. De andre kan kose seg med dialogene og den generelle politikersatiren. Det er sjelden man hører så kjapp og rå utskjelling.

For Meland-bloggen bærer det bud om et godt 2010 at Klassekampen klarte å surmule over dette  – også. Anmelderen trakk av en stjerne fordi filmen var for «kald», som jo var hele poenget med filmen. Og det til tross for at anmelderen hadde skjønt at filmen parodierte britiske og amerikanske idiotiske, forfengelige, krigskåte politikere. Problemet var ifølge anmelderen at slik satire kan få fram vår latente kynisme, politisk apati og status quo.

At venstresida fortsatt er så humørløse, særlig overfor andre folk på venstresida, tror Meland Konsernet kommer til å bli det aller mest underholdende i 2010 (også). Haha! Gleder meg.

Tillegg: Dette ble skrevet i morgengretten tilstand. Nå som jeg har våknet har jeg merket meg at det finnes artikler som handler om hvor bra 2010 blir også. Aftenposten, for eksempel, har i en og samme utgivelse både «10 gode grunner til å feire siste tiår», og «Fryktens tiår». Fnis.


Reklamer

9 kommentarer

Filed under Uncategorized

9 responses to “Fuckety-bye-bye then!

 1. Ja, hva er vel 40-tallet mot 00-tallet? Hvis vi skal snakke fryktelige, apokalyptiske tiår, mener jeg.

 2. Nei hallo, dette har vært et fantastisk tiår. Eneste problemet med det er at en masse folk har oppført seg som komplette idioter, men det tror jeg de/vi gjorde tidligere også. Og på mange andre områder går ting stort sett framover.

  Så In the Loop nylig. Jeg hadde hatt den liggende på disken lenge, men hadde på en eller annen måte fått det for meg at var en slags musikkhistorisk dokumentar. Ble positivt overrasket.

 3. Og var så egentlig 1990-tallet bedre enn 00-tallet? Jeg har foretatt et kjapt dykk i arkivet, for å sjekke om det foregikk noe apokalyptisk jævelskap i verden mellom 1990-2000. Og fant blant annet følgende:

  Krig og folkemord i Sør-Sudan.

  Krigen mellom Eritrea og Etiopia. 70.000-100.000 døde.

  Somalia sklir ut i borgerkrig og anarki.

  Algerie ditto: Mer enn 160.000 døde.

  Folkemordet i Rwanda krever opptil 1 million menneskeliv.

  Krigene i Kongo bryter ut (96 og 98-). De skal ha kostet mer enn 5,4 millioner mennesker livet. (Krigene har fortsatt på 00-tallet, men man var altså godt igang allerede på 90-tallet)

  Jugoslavia bryter sammen. Krig og etnisk rensing. Opptil 300.000 drept.

  Krig i Tjetsjenia 94-96. Ny krig bryter ut i 99. Opptil 100.000 døde.

  Kuwaitkrigen. 20.000-35.000 døde.

  I tillegg bød 90-tallet på sin dose terrorisme, jordskjelv, epidemier og flere andre konflikter (ikke minst i gamle Sovjet).

  Jeg har ikke finregnet på det, men det aner meg at selv om vi tar tsunamien med i regnestykket var faktisk 90-tallet mer apokalyptisk enn 00-tallet.

 4. Men, why!? Er vi ikke i endetiden altså?
  Hulk. Jeg venter på Messias.

  Men bra oppsummering. Naturlig egentlig, å tenke seg at 1990-tallet var mer messy, en supermakt kollapset. Blir gjerne bråk av sånt. Men vi liker av en eller annen grunn å svartmale, selv om mye egentlig blir bedre. Er det bare sutring?

 5. Tror ikke bare det er sutring. Eller dårlig hukommelse, for den saks skyld.

  Alle generasjoner vil gjerne regne seg som viktige i en historisk sammenheng. Det ønsket frustreres stadig av at det er vrient å komme opp med genuint originale tanker og ideer. Det aller meste synes å ha vært tenkt, sagt og gjort flere ganger tidligere. Så hva gjenstår da? Jo, å tilhøre generasjonen som får oppleve endetiden/en stor katastrofe. Eller i det minste fantasere om det.

  Vi vil gjerne være viktige. Derfor lengter vi etter dommedag. Og derfor hauser vi opp vår egen tids katastrofer.

  Det aller verste er jo om vi skulle leve i en tidsalder hvor det bare var business as usual.

 6. Steffen

  Husker jeg kranglet om dette like før inngangen til tiåret vi akkurat ble ferdige med; 0-året er første år i tiåret. Fra nullpunktet er man per definisjon inne i det første året. Teller man med 2010 får vi elleve år i dette tiåret. Alternativet er selvfølgelig å si at man teller fra år 1 til 10, men hva drev de egentlig med i år null på Jesu tid da?

  Koketteri med årstall var kanskje ikke essensen av blogginnlegget ditt, men jeg velger alltid å konsentrere meg om form fremfor innhold.

 7. Det er altså helt slik det skal være, jeg henger meg også opp i det minst vesentlige. Men dette er gøy. Jeg har undersøkt litt. NRK venter til 31. des 2010 med å være ferdige med tiåret, mens Aftenposten tar det nå, tror jeg. Overgangen til 1900-tallet ble feiret i 1901, også feiret vi overgangen til 2000 tallet 99 år etter, 31. jan 1999.

 8. Dette er jo enkelt. Det er bare å si at det første tiåret hadde 9 år. Så ordner resten seg selv.

  Dette er et hack, men ikke mer enn skuddår.

 9. Tilbaketråkk: Det verst tenkelige « Nekropolis – den historiske bloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s