Pepsi – når de ikke har Cola

Meland Konsernet har sett den nye filmen til Richard Gervais (han i The Office), The invention of lying. Den er bare litt morsom, ikke kjempebra, men har noen vittige øyeblikk.

Det handler om et samfunn der menneskeheten ikke har utviklet evnen til å lyve, ennå. Pepsireklamen på bussene i dette samfunnet sier «Pepsi – when they don’t have Coke».  Bob, talsperson fra The Coca Cola Company, reklamerer for Cola med slagordet  «Coke it’s very famous». Han sier » It’s a bit sweet. It’s basically a brown sugary drink.» Gamlehjemmene i samfunnet heter «A sad place for hopeless  old people». Avisene har navn som The Daily Broadsheet, Printed Publication, Weekly Tabloid, The Journal.

På date får Richard Gervais høre at han er for tjukk, og at det ikke kommer til å bli noe på han. Alle sier det de tenker høyt. Og det er alltid sannheten, ikke en gang en hvit løgn forekommer.

Dermed er det ingen Gud i dette samfunnet og heller ingen fasadepussere. På TV går det bare dølle filmer om verdenshistoriske hendelser der ingen overdriver noe som helst.

Men Gervais utvikler plutselig evnen til å juge. For å trøste sin døende, livredde mor finner han opp The man in the sky og sier at hun ikke kommer til å forsvinne, men få et svært lykkelig etterliv. Alle tror på alt han sier, og han blir en profet som blant annet forteller folk at de ikke kan ha sex før ekteskapet fordi han er redd dama han er forelsket i skal ligge med en rival.

Religionskritisk romantisk komedie, altså. Sjelden kombo.

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Pepsi – når de ikke har Cola

 1. Svein

  Jeg oppfatta ikke helt hva som var det religionskritiske her?

 2. Nei, nemlig, den må nok ses. Etter at Gervais finner ut at han er den eneste i verden som behersker det å lyve finner han opp The man in the sky, en allmektig type.

  Det starter med en troskyldig løgn, han vil trøste sin døende mor som er livredd for døden. Gervais’ rollefigur forteller henne at det er helt flott etter døden, hun får hus, møte sine kjære osvosv.

  Siden folk ikke kjenner til det å lyve, tror de blindt på ham. Snart sprer det han har sagt seg over hele verden. Alle vil vite mer om hva som skjer når man dør, og rollefiguren får en diger kult. Etter hvert ser han ut som Jesus også.

  Han har et forklaringsproblem, og kommer seg ut av det med å finne opp en allmektig Man in the sky som sier ting til ham.

  Poenget er vel, regner jeg med, noe sånt som at religion er bare tullball, men at folk er forblindede duster som tror på vissvass. Gud-parallellene er i alle fall tydelige, men dette er ikke like gøy som Life of Biran altså.

 3. Bjørn Gabrielsen

  Dette høres da veldig ut som om man har tatt bukkerittet til Peer Gynt og laget en hel film av det? Hvorfor har ikke jeg tenkt tanken selv?

 4. Svein

  Ingen ting er like gøy som Life of Brian!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s