Hyllest til papiravisen

Avisen The San Franscisco Panorama (presentasjon på PDF) kom ut i desember. Hyllesten til papiravisen er en engangsutgave på 300 sider hvor USAs beste skribenter bidrar for å støtte papiravisen. Stephen King er for eksempel blitt utsendt som baseballreporter.

– Vi tror at den beste sjansen for at papiravisene overlever er å gjøre det internett ikke kan: Bruke og utforske det store papirformatet så grundig som mulig. Vi gikk for en diger og lukseriøs fullformat og slapp kunstnere og designere løs for å vise hvor mye det formatet kunne gjøre, heter det i promoteringen av avisen.

Det er kanskje her det oftest svikter, både på papir og nett. På CEO-språk heter det seg at man må utnytte «kanalens egenart». Og akkurat her har CEO-ene rett.

Det er derfor de ikke kommer til å fungere, mange av disse forsøkene på å lage betalaviser på nett. Det ser ut som noen tror de kan tjene penger på papiravisen sin igjen om de bare får den ut bak en betalmur i en elektronisk utgave. Men hvorfor skal man betale for det, når det er mye bedre å lese slike aviser på papir? Jo, noen få som ikke får tak i den ellers gjør det, men ikke mange. Nettets fortrinn dreier seg om interaktivitet. Som San Franscisco Panorama utnytter sine papirfordeler, må innovatørene på nett gjøre det samme.

Jeg leste først om dette i Weekendavisen.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s