Flere tvangsgiftes?

NTB i dag: Til tross for tiltak fra myndighetene er registrerte tilfeller av tvangsekteskap på vei opp her i landet. 79 mennesker ble giftet bort med tvang i fjor. Det er 17 flere enn i 2008, viser tall fra Røde Kors.

Jeg tenker vi gjør om denne setningen, slik:

På grunn av tiltak fra myndighetene er registrerte tilfeller av tvangsekteskap på vei opp her i landet. 79 mennesker ble giftet bort med tvang i fjor. Det er 17 flere enn i 2008, viser tall fra Røde Kors.

Dette er jo åpenbart. Flere tvangsekteskap oppdagaes og stoppes fordi det finnes hjelpetelefoner, støtteorganisasjoner, myndigheter som registrerer dette og en andregenerasjon som i økende grad sier nei til arrangerte ekteskap mot sin vilje.

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Flere tvangsgiftes?

  1. NRK hadde faktisk den vinklingen på P1 i morges, at det var bedre registrering som var årsaken. Positivt overrasket over den, for man forventer selvsagt slikt tøys som NTB kommer med (hva er egentlig kravene for å få jobb i NTB?).

  2. Godt observert, dette er klassisk metodeproblem. F.eks. vet vi at flere politifolk fører til flere anmeldelser (tilsynelatende mer kriminalitet), men ikke mer kriminalitet målt i spørreundersøkelser (victimization rates).

  3. Spaceman Spiff

    Eller kanskje det rett og slett har med at det til stadighet blir flere innenfor «risikogruppen» siden vi har et solid tilsig av muslimer?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s