Stand up

Det er bra folk sier hva de mener. Da vet vi det. Kanskje forstår vi til og med at vi bør diskutere mer på tvers av meningsgrupper, slik at forrykte meninger ikke får stå uimotsagt og vokse videre i små fellesskap. Å forby og sensurere meninger gjør at de lever videre et annet sted. I tillegg får de bensin, meningene som blir forbudt, offerfremstillinger ala «jeg er sensurert» er virkningsfulle.

Etter angrepet på Kurt Westergaard sa imam Mustafa Abdullah Aden ved moskeen i Aalborg hvor overfallsmannen var medlem, at det var politiet som hadde lokket øksemannen til å angripe Westergaard.

– Jeg er ikke i tvivl om, at PET har kørt ham ud til gerningsstedet, har sat ham af og har slået alarm. PET er onde og jagter unge mennesker. Det er PET, der skal under observation,  sa imamen til JP.

En annen av forstanderne, Abdullahi Hassan Hirsi, mente drapsforsøket på Westergaard ikke var terrorrelatert, men sammenlignet det med et drap på en 20 år gammel kvinne nyttårsaften, altså en «vanlig kriminell handling».

Fra den ene dypt religiøse til den andre:

Inntoget i utenom-frikirkelige miljø fikk Vebjørn Selbekk til å skifte syn i blasfemisaken. I går meldte han seg inn i statskirken. Alle debattene han har fått bryne seg på etter at han ble karikaturkjendis har virket. Der han var tidligere, var det sikkert ikke mye debatt om jesussatire var ok eller ei.

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Stand up

  1. Håvard

    Du har noen gode poenger her, men om det er Selbekks opplevelser med karikaturene som nå gjør at han blir medlem av den Norske kirke er ikke godt å si. Jeg tror ikke samfunnsengasjementet blant medlemmene i hans tidligere menighet skal undervurderes.

    For øvrig er det min mening at menneskers eventuelt «dype religiøsitet» ikke er så relevant i denne sammenheng. Det er ikke religiøsitet, dyp eller ei, som gjør folk ekstreme. Ekstremisme finnes innenfor alle grupper av mennesker, og årsakene er nok mer sammensatte enn som så

  2. …liker deg bare mer og mer…:-)…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s