Professorer må skjermes!

Professorer har alt for mye å gjøre, det kan ikke forventes å lese aviser. Nå som de offentlige innstramningene fører til at de er fratatt overtid, ulempetillegg og kompenasjon for frafall av skjermingstillegg er det da også antakelig et brudd på arbeidsmiljøloven å lese aviser.

Denne uvettige innstrammingen i offentlige budsjettene fører til at medieprofessor Rune Ottosen rett og slett ikke får lest aviser. I verdens rikeste land holder man seg altså med medieprofessorer, men man har ikke råd til å betale dem for å lese aviser!

De tydelige konsekvensene ser vi i dagens Klassekampen, hvor Rune Ottosen (medieprofessor altså) uttaler seg om mediedekningen av skipene mot Gazablokaden.

Ifølge Ottosen mangler mediene reaksjoner på brudd på folkeretten og dekning av angrep på journalister. Han mener det også er underkommunisert at det var en humanitær aksjon for Gaza, og at det var byggemateriale om bord i båtene.

Slik går det når staten sparer seg til fant. Vi andre som fortsatt har tilgang på aviser har fått med oss disse perspektivene.

Medieprofessoren kan ellers fortelle at Israel har et informasjonsdirektorat, en samlet israelsk mediestrategi, at alle fra regjeringen og nedover snakker med en stemme og at de er aktive i sosiale medier.  Den isrelske regjeringa har ikke et langt perspektiv for fred, men et kort perspektiv frem til neste valg.

Skulle tatt seg ut om vi hadde noe lignende i Norge!

Ottosen har kanskje fått tid til å titte på medpassasjerers aviser på trikken, eller noe, han vedgår nemlig at den israelske versjonen «ikkje har vunnet heilt fram», selv om de lyktes med å knytte IHH til al-Qaida.

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Professorer må skjermes!

  1. Det gleder meg at den innstrammede hverdag også når de høyere samfunnslag.
    Professoren har min fulle sympati. Han gjør helt rett :
    Når man ikke får lese avisene, må man selvsagt skrive dem selv!
    Man er da medieprofessor, og kan smuglese de nødvendige stikkord på trikken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s