Voldtatte sommervikarer

Det er sommertid og mediene lager mer barne- og kosetv enn vanlig. Når det skjer så lite som nå kan det å stille kritiske spørsmål ødelegge hele saker. Men Meland-bloggen begynner bare å produsere ytterligere spørsmål når  forholdene ikke bringes på det rene. Hør bare her:

TV2 rapporterer om en 90-år gammel kvinne som tror hun har «fått sommervikarjobb» på et gamlehjem i Oslo, hun bretter servietter og skjenker kaffe. TV2 spør betimelig ikke om lønn eller hvor mye hun jobber. Slemme folk som meg ser en frisk og rask dame som kan skjenke kaffe og brette servietter og som har det hyggelig sammen med andre på gamlehjemmets dagsenter. Selvsagt har hun ikke fått sommerjobb der.

NRK prøver å dikte opp den årlige voldtekstbølgen i Syden. De har intervjuet en 19-åring som ble voldtatt av en tyrker på ferie. Han spurte henne ettersigende om hun ble med ham på en liten spasertur slik at de kunne snakke sammen alene.  Så snart de ble alene voldtok han henne. Det pussige er at dette mønsteret gjentok seg hver dag i en uke, mens jenta altså var på ferietur sammen med familien. Jenta har sikkert lidd i denne saken, men siden NRK ikke stiller de riktige spørsmålene tenker slemminger som meg at det dreier seg om at mor og far ble sure da de oppdaget at dattera hadde innledet et forhold til en lokal mann.

Også har vi selvsagt rusutvalgets rapport, ved Stoltenberg, hvor media intervjuer rusmisbrukere som «ønsker seg et A4»-liv, åttetilfirejobb, månedskort på trikken, hund, å fylle ut selvangivelsen og sende postkort. Selvsagt gjør de ikke det. Det er jo dette som skremmer dem mest av alt. De begynte med dop fordi de ikke ville ha et vanlig liv. Eller? Bukowski drømte om en toroms, Jerry Lee Lewis, Charlie Parker, Brian Ferry, Burroughs og Jim Morrison det samme, barnevogn og oboskåk  sto i hodet på dem hele tida mens de eskalerte misbruket.

I 1947 ga Harry «The Hipster» Gibson ut låta «Who Put the Benzedrine in Mrs. Murphy’s Ovaltine». Han håpet nok å tjene nok penger til å kjøpe en forstadsvilla.  Johnny Thunders and the Heartbreakers, som bare godtok junkies i bandet, håpet egentlig på å henge opp tøy på snor og sette et nytt kull på cockerspanielen.  Courtney Love, også, alt hun ville var å ha en krydderhage: – Om det finnes en tid hvor folk burde ta dop så er det når de er gravide. For det suger, sier hun.

Må huske å spørre Nini om dette.

Les mer.

Reklamer

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Voldtatte sommervikarer

 1. Cassanders

  Poengtert, og egnet til ettertanke. Men ettertanken som slår meg er at for mange (noen?) har den dels bevisste/ dels tilfeldige flukten fra A4-livet vist seg mer strevsom og mindre glanset enn de i utgangspunktet hadde «tenkt seg».

  Cassanders
  In Cod we trust

 2. Kjell E

  Når jeg først har rotet meg bort i denne bloggen, må jeg jo nesten legge igjen en liten kommentar. Har lest ganske mange av innleggende dine, og tenker følgende: jøye meg så mye bitterhet det er å spore. Spesielt mot andre medier. Her lukter det skuffelse og frustrasjon over egen karriere lang, lang vei. På en annen side; det er vel dette blogger er til for.

  Skjønner at folk i Dagbladet er lei av å høre at de jobber i en drittavis med stø kurs for avgrunnen. I så måte er jo denne bloggen en ypperlig arbeidssøknad når den dagen kommer.

 3. Finnes det arbeidsgivere som liker bitterhet og skuffelse over egen karriere? Jøss, slikt visste jeg ikke fantes. GI DEM TIL MEG!

  Ellers må du få sjekket luktesansen din.

 4. Jon Kåre Hellan

  Kjell E: Leser vi samme blogg?

 5. Kjell E:
  Les en gang til og lær deg at ironi og humor , eller en skarp iaktagelse og en sterk mening ikke er synonymt for bitterhet og frustrasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s