Murdochprosjektet er igang

I Spania mistet verdens største spanskspråklige avis El Pais for sju år siden katastrofalt mange lesere da de la innholdet sitt bak en betalingsmur. Hovedkonkurrenten El Mundo fordoblet trafikken på nett, mens El Pais halverte sin. Annonseinntektene forsvant, og i 2005 ga El pais opp og åpnet nettsidene sine igjen. Men El Mundo hadde passert dem, og slik er det fortsatt, fem år etter. El Mundo er Spanias største nettavis, og de har lesere i mange andre spansktalende land i tillegg. El Pais hadde antakelig vært ledende i dag om de ikke stengte avisa i 2003.

Nå er Murdoch igang med Times Online i England. Betalingsløsningen er ikke innført ennå, men siden midten av måneden har de hatt tvungen registrering for å lese avisa. Trafikken har som ventet falt, og det mye.

Vi har kikket litt på tallene i Alexa. Mens leserne er i fritt fall for Times Online, har Telegraph og Guardian har økt kraftig. Times online har gått fra å være verdens 456.  største avis, til å ligge nede på 1706. plass. Markedsandelen har ifølge Hitwise falt fra 4,37 prosent 22. mai til 2,67 prosent 19. juni.

Når betaling innføres skal leserne betale 1 pund for en dag, eller 2 pund for en uke. Det blir spennende å se hvor mye mer trafikken går ned da. Det ser ut til at avisen fortsetter med eget innhold produsert for web, de har en del multimediainnhold. Jeg lurer på hvordan det er å være nettjournalist i avisa nå, plutselig lager du innhold for bare halvparten så mange lesere.

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Murdochprosjektet er igang

  1. Interessant. Men hva sier det om inntjeningen hos Times Online? Det er vel bunnlinjen Murdoch til slutt ser på?

  2. Munin

    Wicked Pedlar har nå tatt kontroll over definisjonen av hljoden og språket, og ordsmeden er ryddet av veien. Det neste prosjektet for Wicked blir å sentralisere all informasjon og kommunikasjon. Papirinformasjon og kommunikasjon blir digitalisert og sentralisert i en datasentral kontrollert av et datalagringsdirektiv. Papiravisen blir lagt ned og Pedlar selger lyn-reklame til nettavisen.

    De som laget den digitale verden er fremdeles de som kontrollerer den tekniske biten. En tekniker kommer dermed tett på denne kaloribomben av informasjon. Wicked ønsker en enklere verden ved å fjerne alle mellomledd, i dette tilfelle datalagringsdirektivdirektøren. Pedlar kan da selge informasjon direkte fra datamaskinen som han får fra en datatekniker som heter WikiLeaks. I tilegg til datasnoking har de også andre metoder: “we would go in and tape-record them secretly.”

    En av de første sakene var en kortfilm om noen militære kapitalister som drepte journalister i Irak.

  3. Geir, det kan hende Murdoch kommer til å tjene penger, blir spennende å se. Jeg er ikke helt sikker på når han skal begynne å ta betalt, foreløpig står det på innloggingen at man kan få gratis preview i juni.

  4. Tilbaketråkk: Ukens anbefalte – 28 June 2010 | Raymond Karlsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s