Dagens pressemelding

Noen ganger lurer vi på om pressemeldingene vi mottar er spøk. Dette er dagens:

Grieghallen den 11. september kl 11.30 fremføres Strikkekonsert av Victoria Brännström. Dette er et av årets Utenforprosjekt ved Hordaland kunstsenter.

I samarbeid med Bergen Husflidslag har kunstneren skapt en performance som fremføres under Amatørkulturdagen på Grieghallen. Verket som skapes er et eksperimentelt lydarbeid, samtidig som det er en feministisk handling, da ca 40 kvinner strikker med strikkepinner med mikrofoner mens de sitter i en orkesterlignende formasjon.

Brännström har de siste årene konsentrert seg om å undersøke ulike former for hierarkier, og blant annet sett nærmere på hvilken status tradisjonelt kvinnelige oppgaver og håndarbeid har i dag. Hun har også benyttet seg av kvinneseparatistiske metoder for i prosessen med arbeidene å understreke den tematikken hun tar for seg til enhver tid. Det er også tilfellet for prosessen med prosjektet Strikkekonsert.

For tradisjonelle håndverk står produktet i like stor fokus som for moderne produksjon, men assosiasjonene til prosessen som leder mot resultatet for håndverk og håndarbeid peker i helt andre retninger enn resultatorientering. Tiden arbeidet tar, drivkraften man må ha for å nå målet, lyst og minner er sterke assosiasjoner som hentes fram i denne performancen.

Halldis Rønning vil fungere som dirigent for Strikkekonsert. Kulturviter Ingrid Birce Müftüoḡlu vil være tilstede under performancen og skrive en tekst basert på opplevelsen som senere publiseres på www.kunstsenter.no.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s