Om meg

Denne bloggen handler om ting jeg har lest og sett, og kan kanskje more noen, i tillegg til å fungere som huskeliste for meg. Jeg er til daglig journalist i Dagbladet.no, hvor jeg leder Magasinet på nett.

Du finner meg på Twitter også.

Jeg leser daglig papiravisene Klassekampen, Dagens Næringsliv og Aftenposten. Når jeg er på jobb: VG og Dagbladet også, så noe av det jeg noterer på bloggen kan komme herfra. Også abonnerer jeg på danske Weekendavisen og More intelligent life, Samtiden, Prosa, Spor og Fortid. (Flere av disse henger i en tynn tråd). Jeg leser ikke Norges kjedeligste avis (Dagsavisen).

På nettet leser jeg selvsagt Dagbladet.no og VG, ellers har jeg følgende medier i min iGoogle akkurat nå:

Digg, Science Daily, Herald Tribune, Scientific American, Observer, Guardian, TechCrunch, The Independent, The Australian (editors pick),  NRKBeta, Reason Magazine, BBC News Magazine, Teknisk Ukeblad, Washington Post, This day in history, Economist, Forskning.no, The Spectactor, New Scientist, Christian Science Monitor, NPR, BBC News, Wired, digi.no, Dagens nyheter, Newsweek, Time, Foreign Policy, Fleshbot (NSFW!), Salon, Arts and letters daily, Slate. (Jizess, har jeg virkelig Teknisk Ukeblad? Dette oppdateres av og til).

Bloggene jeg liker best skal jeg forsøke å legge til etter hvert i bloggrollen min, noen er der allerede.

Jeg ser mye på film og serier, mindre på TV, men ofte Dagsnytt 18. Nyheter ellers synes jeg tar for lang tid på TV, det er bedre å lese. Jeg liker ofte ikke debattprogrammer og blir flau av mye reality, men holder en knapp på TV3s Charterfeber med Lisbet og Nansy, mine favoritter.

Jeg hører på Popquiz på NRK P1 hver lørdag, deretter FK Sport og FK Fotball på Petre. Jeg skrur av Cruiser og Else og Juntafil. Om morran hører jeg på Alltid nyheter.

Oppdatering: Kom akkurat på at jeg liker Americas Funniest Homevideos! Jeg ler høyt faktisk.

Mail meg på astrid meland att gmail.com

27 responses to “Om meg

 1. Tilbaketråkk: Grunnleggende fedre « annspan

 2. Shannon O'Grady

  Thank you for linking out blog!
  From: The Digi-Cult

 3. Jarl

  Dagsavisen, Norges kjedeligste avis? Ingen stor fan av den politiske linjen til Dagsavisen og holder meg derfor stort sett unna, men de få gangene jeg plukker den opp blir jeg faktisk overrasket over hvor godt innholdet er. En av de få ordentlige avisene som er igjen i Norge jo (sammen med DN og i blant Aftenposten, når de skriver på sitt gamle nivå)

 4. Jeg leser den jo aldri, så hvordan kan jeg vite det:)
  Neida, kjenner et par bra folk som har jobbet der, og de leverte bra ting. Men det virker som mye av innholdet er skrevet for målgruppa ansatte i offentlig sektor som leser avisa på jobb. Altså blir det kjedelige ting om nye retningslinjer fra KRD, fylkeskommunalt preg. Og gamle NTB-saker. Også de irriterende politisk korrekte reklamene de kjører over alt! De har jo få ressurser også, ikke enkelt. Samtidig ligger de vel på pressestøttetoppen. Tror Dagsavisen var mer underholdende da den het Arbeiderbladet, og rapporterte om «Nok et vellykket landsmøte i DNA» når det i virkeligheten hadde vært salig kaos. Det står litt om det i Rossaviks Førde-biografi. Riktig underholdende.

 5. Arvid

  Astrid
  Du maa vel vere en av de venstrevride i Norge, du har vel ikke saa mye kunskap aa skrive noe om det som hender i USA, hold deg til det sosalistiske systemet i Norge forst, jeg saag ogsaa du skrev en artikel om Sarah Palin, jeg maa bare si deg Astrid, hadde du bare hatt bare brokedel av hodet til Sarah , da ville jeg ha hoert paa deg, skriv det som er fakta, du er misunlig paa Sarah Palin saa bare inrome det, vi faar see 2012 da hun blir gjenvalgt.

 6. opplysningskontoret

  Wow. Arvid. Kom til vår blogg, opplysningskontoret. Der vil du finne likesinnede. Vi er et kollektiv som forsøker å nå opp til Sarah Palins intellektuelle nybrottstenkning.

 7. Hehe.

  Arvid: Du mener Palin vil bli gjenvalgt i 2012? Som borgermester i den knøttlille byen sin, da?

 8. IKKE PRØV DEG

  Arvid har bare underskudd på fi…..sex han, så han tenker med det gæren huet

 9. Odd

  Dagsavisjournalisene som kommer hjem fra jobb, jeg har tenkt en del på det, hva snakker de med seg selv/ektefellen/partneren sin om? Min erfaring er at de snakker om en av FrPerne de har avslørt på et eller annet område, og aldri om de svin en og annen Ap’er har på skauen. Som kjent, alle har svin på skauen, men ikke i Dagsavisen. For så vidt ikke i Aftenposten eller Dagbladet heller, men det er en annen historie i samme dur…

  Have nice day

 10. Jan

  @Ikke prøv deg

  Arvid har vel primert underskudd på punktum.

 11. Jeg får fylt hele min hang til tv-drit gjennom charterfeber. Tar meg friheten til å fritt gjendikte en favorittscene fra pensjonistene:
  –Disse håndballjentene erså hærlige!
  –Nei ikke ta seieren på forskudd, dem har ikke gitt opp ennå, kinesera.
  Mumlende, fra andre siden av stua:
  –Det er Korea.
  –Nei dægern, nå har kinesera tatt oss igjen!
  Nok en gang:
  –Det er Korea
  …and so it goes!

  Misunlig og venstrevrid, det er neimen ikke greit.

 12. christiangrevstad

  Heisann. Veldig bra blogg:) Sjekk ut bloggen min på http://www.christiangrevstad.wordpress.com du som er interessert i film. Hvis du liker den så kan du legge ut lenken her så skal jeg returnere tjenesten 🙂

 13. Tilbaketråkk: En sprek leilighet og et sprekt språk « Astrid Meland

 14. ThorS

  Hmm, hadde et gratisabonnement på Dagsavisen noen uker, og jeg synes da ikke den var så kjedelig. Brukbare artikler på utenriksstoff og kultur (bøker), men det er vel hver sin smak …

 15. per glad

  Hvordan går det an å lese så mye? Jeg holder ennå på med doktor faustus av thomas mann og har lest i den i 7 år nå. Veldig ekkel bok!

  Fin blogg med mye bra! 🙂

 16. Veldig bra bloggliste, så det er litt trist å se at Liberaleren ikke er i det gode selskap.

  Mvh. Pleym

 17. Joakim

  Kan jeg spørre om utdanningen din?
  Ut i fra dybdeartiklene på db.no ville jeg tippet noe antropologisk eller noe som ikke er så alt for langt unna.

 18. Hehe, neineinei. Har du sett hva sosialantropologer gjør med bare rare og morsomme ting eller? De later som de forstår det veldig og synes praksisen er bra uansett. Sjekk tidsskriftet deres https://astridmeland.wordpress.com/2009/11/12/den-omvendttabloide-strategien/

 19. Per Hanssen

  Hei Astrid, synes du er veldig flink til å skrive ut ifra dine egne synspunkter. Setter stor pris på dine lange artikler…

  Hva mener du om Cannabis!?

  Har du lest; The Emperor Wears No Clothes av Jack Herer?
  Befolkningen trenger virkelig dette nå.- (Ikke at du leser boken, men Sannheten ang. det som gjelder.)
  Kanskje dette er noe du kunne skrevet om i dine lange og utfyllende artikler.

  “ If all fossil fuels and their derivatives, as well as trees for paper and construction were banned in order to save the planet, reverse the Greenhouse Effect and stop deforestation; then there is only one known annually renewable natural resource that is capable of providing the overall majority of the world’s paper and textiles; meet all of the world’s transportation, industrial and home energy needs, while simultaneously reducing pollution, rebuilding the soil, and cleaning the atmosphere all at the same time… and that substance is — the same one that did it all before — Cannabis Hemp… Marijuana! ”

  Les den GRATIS her; http://www.jackherer.com/chapters.html

  Dere journalister har faktisk mye å si for hva som angår allmenheten og hvilke sannheter som skal få komme ut. og ikke minst HVORDAN den kommer ut, tenk litt over hva dette forbudet mot cannabis egentlig gjør mot oss mennesker. Sier ikke dette er ditt ansvar, men du er den som faktisk ser ut til å ha MOT nok til å våge dette. (I håp om at du ikke er kjøpt og betalt av stor-industrien) Sannheten kommer ut før eller siden, det spørs bare fra hvem og når noen våger.

  P.s Kanskje du ikke har lov å skrive om hva enn du vil, ikke vet jeg.. Det virker NOE merksnodig at denne sannheten enda ikke er ute. Forbudene er rasistiske og mot sin hensikt, samme for prostitusjon, men det er en annen sak. Innen for det samme som mafiaen tjener seg søkk rike på.

  Mvh, Per

 20. Ola

  Et stykke solid arbeid Astrid! (ref:KGB-arkivaren som hoppet av) Det er ikke ofte jeg sitter igjen med så mye, etter jeg har lest noe på dagbladet.

 21. miriam

  det er du som har skrivd dette din tulling du er en drittunge, din lille jøk. At det går an finne noe så dumet som det!!!! det er ikke sant, jeg er ikke så gammel som det du er, for jeg er nemlig ikke voksen enda, og vis du tror deg skjer så tar du feil! Hahahaha! og skremme folk på den måten, det er ikke mulig, dere som gleder dere til noe som ikke skal skje så bare gi opp og håp, folk skal ikke legge seg i graven for dette skjer ikke, alle som leser dette ikke hør på hva denne tullingen sier!!!!

 22. booky

  Last ned bøker i PDF format for gratis

  Få gratis bøker

 23. TRond s

  Her var det skuffende lite aktivitet. Leste ett innlegg av deg i VG (?). Et som gjorde det interessant å lese mer fra deg men neida…

 24. Thank you for writing “Om meg | Astrid Meland”.
  I reallymay certainly wind up being back for a great deal more browsing and
  writing comments soon. I am grateful, Marietta

 25. Rudolf Digerholm

  Jeg har jobbet som yrkessjåfør i mange år, men er nå pensjonist. Som du kanskje vet har en yrkessjåfør såkalt pliktmessig avhold som betyr at en ikke kan drikke alkohol, ikke engang en lettøl, 8 timer før jobb. Det er ikke alle yrkesgrupper som har så strenge regler, men noen er det som til eksempel flypersonell og helsepersonell for å nevne noen. For alle yrkesgrupper trodde jeg det var en selvfølge at de skulle være edru på jobb. Etter å ha lest artikkelen din om hvor bra pensjonistene har det slo det meg at å være edru på jobb kanskje ikke gjaldt journalister ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s