Meland Konsernet gir ut nettordbok

Meland Konsernet har startet arbeidet med en ordbok som forklarer sentrale ord og vendinger fra internettbransjen. Arbeidet er så langt kommet til K. Her gis et lite utdrag:

Klikk m1 el. i ubf fl el. n1. I betydningen: Det Eneste Som Betyr Noe.

Klikkhore subst. f1 el. m1 (norr klikkhóra). En person som driver klikkhoring (se nedf.) altså, en mønsteransatt.

Klikkhore v1 (norr klikkhóra) drive klikkhoring, å klikkhore, nå klikkhorer, har klikkhora, i går klikkhora. Om ansatte klarer å utføre dette i alle verbets tider er det ikke mindre enn plusskvamperfektum!

Klikkemaskin subst. m1 gj lat. fra gr makhana, mekhane ‘verktøy’) Sak som er laget kun for trafikk. Illustrasjonsbilde beskjæres rett under puppestell.

Utdrag fra C:

Cellulose: lat. nyd, f av cellulosus ‘rik på celler’, opph av cella ‘celle’. Papiravis, om folk som jobber i slike. Brukes slik: «Så kom det en dust fra cellulose bort da, og ville at jeg skulle printe ut internett.»

På D:

Dotten: eng. dot ‘flekk’ og lty dutt ‘tykk klump, kloss, ikke i betydnignen koffert. Internettutgaven, brukes kun av papiravisansatte.

Hvilke andre viktige ord og begreper er det vi må ta med?

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Meland Konsernet gir ut nettordbok

  1. Nettfarsott
    subst. m1 (norr net, besl med not, eg ‘noe som er knyttet’) og (norr fársótt, eg ‘farlig sykdom’, senere omtolket til ‘farende sykdom’)

    Video, tjeneste eller annet fenomen fra internett som nettjournalist personlig er interessert i. Begrepet brukes primært for å rettferdiggjøre overfor mellomleder at dette er noe man bør lage sak på.

  2. Nakensjokk må vel også med. Usikker på definisjonen foreløpig.

  3. Tilbaketråkk: Verdens lykkeligste hund « Astrid Meland

Legg igjen en kommentar