Slik var sexen: – Det var mest sei, kanskje et par hyser

Meland-bloggen sliter med noe sen utløsning, og har først på tampen av uka fattet interesse for sexscenen i Brent av Frost, som skuespiller Gørild Mauseth ikke vil at noen skal se, til tross for at hun spilte den inn.

Få har sett filmen, men mange husker likevel sexen i en båt med fisk. Bilder av de to fiskeelskerne har nemlig vært vist i mediene en rekke ganger tidligere. Og de kommer til å bli vist igjen om Gørild Mauseth og Skuespillerforbundet fortsetter å lage oppmerksomhet omkring filmen.

TV2 har lagt ut klippet fra Torsdagsklubben der litt av fiskesexen ble vist, åpent på nettsidene sine. Det samme innslaget ligger også på YouTube (se øverst i dette blogginnlegget).

Meland-bloggen spør seg om det dreier seg om en smart markedsføringsstrategi før julesalget? Er filmen trykket opp på ny? Aner vi rekordomtale og salgstopp for nok en dårlig, norsk film?

Vi ble nysgjerrige, og tok en kikk på hvordan media omtalte filmen i 1997.  Det viste seg at ingen var interessert i filmen den gang heller.

Oppslaget i Dagbladet etter premieren på Haugesundfestivalen i august ble:

Samleie på fisk

Gårsdagens store samtaleemne på filmfestivalen i Haugesund, var om Mauseth og Hoff gjorde det på sei eller hyse – og om ikke laks eventuelt hadde vært å foretrekke.

– Det var mest sei, kanskje et par hyser, sier filmparet.
Ikke helt greit – Og, hm …, hvordan var det, egentlig?

– Hva tror du? Du ligger splitter naken på slimete og kald fisk, du har en skokk av filmfolk omkring deg og så skal du lage en elskovsscene. Du skal skape kunst! Jeg hadde aldri sagt ja hvis det ikke var så viktig for historien, sier Mauseth.

– Nei, det var ikke helt greit, sier Hoff.
– Men de spiller to personer som har et helt spesielt forhold til havet og fisket. Hele deres liv, all fruktbarheten kommer fra havet og ingen ting er rettere enn at kjærlighetsakten foregår på et leie av fisk, sier regissør Jensen.

– God historie på ville veier, skrev Dagbladets anmelder som ga terningkast tre.

Dette var oppslaget i VG i august 1997:

FILMSEX I BÅT FULL AV SEI

Gøril Mauseth har gjort noe ingen har gjort før henne, i hvert fall ikke på film: Hun har elsket i en båt full av sprell levende sei.

Hvis jeg tør dette, så tør jeg alt, tenkte jeg da jeg leste den scenen i manuskriptet til «Brent av frost», sier Gøril Mauseth. En flott og sensuell 25-åring som til daglig er å finne på Den Nationale Scene i Bergen.

Hva man enn måtte mene om filmen, vil scenen der hun og Stig Henrik Hoff elsker i båten stå som en påle i norsk filmhistorie.

Vi var alle veldig spente før opptaket. Jeg syntes det var fryktelig vanskelig. Men det var samtidig så riktig å gjøre det. For det første er de to unge på sitt aller lykkeligste. De er på havet som de lever av og elsker på en seng av havets gull altså fisken. Det er båten, havet, snøret, elsk og røre.

Jeg synes det ble en flott scene. Og som skuespiller må du bryte barrierer.

Men selv en så kraftfull og poetisk scene krever praktiske tiltak. Det var mye fisk som skulle holdes fersk den dagen da opptaket varte og mye fiskeskjell som satte seg fast i kropp og ikke minst det lange brune håret til Gøril.

Det ble mye spyling etterpå, håret mitt så ut som sølv, erindrer hun.

Barne- og ungdomsårenes erfaring fra jobb på fiskebruk kom godt med, sier hun.

Filmen fikk terningkast 4.

Oppdatert: Klippet er fjernet fra You tube, men TV2.no har det.

Oppdatert 2: Eksperter sier det alle skjønte allerede: Hun burde ha holdt kjeft.

Oppdatert: Nakenprat fjerner bildet av Gørild og Pia (etter at all medieoppmerksomheten tok serveren deres ned)

9 kommentarer

Filed under Uncategorized

9 responses to “Slik var sexen: – Det var mest sei, kanskje et par hyser

 1. Jostein

  Hva er det med denne Gøril Mauseth ? Er hun på et så lavt nivå at det går inn over henne negativt at hun spiller samleie og er naken på film ?

  Hun burde heller se dette som en karrieremulighet innenfor det overfladiske teatersamfunnet ?

  Eller følte hun filmsenen som et overgrep, og har ikke sagt dette til noen, og vil derfor ikke bli påminnet om dette i ettertid ?

 2. Hun var ung og pen. Vanskelig å se problemet. Om hun ikke syns hun var ung, pen og dum.

 3. Geir

  Reaksjonene på at klippet blir vist er ikke normale eller sunne. Hun trenger åpenbart noe terapi for rydde opp i dette som åpenbart har vært et traume for henne.

  Når filmen er vist, og til og med sluppet på VHS er katten ute av sekken og det er for sent å sutre.

  Hennes opptreden i forhold til Senkveld er uproff, useriøs og usmakelig. Hun jobber som skuespiller og må finne seg i at alle deler av det hun har prestert blir vist – og her er det vist i kontekst -hadde ikke hun dratt det opp nå hadde det ikke vært noe grunn til å vise det på TV2 – det er jo ikke så oppsiktsvekkende.

  Filmen eller scenen er ikke noe å skamme seg for, heller ikke kroppen – tror jeg – jeg har ikke sett henne naken – bare noen armer og bein, men etter alt å dømme har hun ikke noe å skamme seg over der -det er det faktum at hun bruker det slik i etterkant som er skammelig – regner tross alt med at hun gjør dette for oppmerksomhet – for det er alt hun oppnår. Hun har ikke tapt noe – så da er en erstatning helt på veggen.

 4. Mina

  Såvidt jeg forstår var utgangspunktet at NRK viste slutten på sexscenen, hvor hun da ligger helt naken, som er problemet. Den blir jo ikke vist (annet enn av Store studio, og det var en god stund siden). Torsdagsklubben viser jo mest rompa til Hoff, og han tar visst ikke det så tungt.
  Jeg skjønner at hun er sur på NRK, men man trenger ikke å være mediarådgiver for å skjønne at det er dumt å stå på krava i en slik sak.

 5. mrtn

  Jeg tror alle kan leve av klippet. Gørild har rett på min. kr 250 000,- for hvert medium som viser scenen. Det er ingenting verken for nrk, tv2, youtube og you name it. Det blir en pen slump til Gørild. La alle betale Gørild for å bruke det og alle er forlikte.

 6. kjartan

  Hele saken til Mauseth virker rimelig tåpelig, greit nok at hun ikke ønsker at folk skal se henne naken, men da må du rett å slett ikke spille nakenscener ferdig med det… hjelper ikke noe på(for hennes del) at VG siterer en kommentar fra nakenprat – siden hvor bildet ligger (http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=534295), da er det ikke særlig vanskelig å finne dette bildet..

 7. Tilbaketråkk: Meland-bloggen avslører: Dette er fisken som er best egnet til å ha samleie på « Astrid Meland

 8. Tilbaketråkk: Brent av søk « Undercurrent

 9. Tilbaketråkk: FILMHJERTE LARS JG - EN FILMBLOGG FRA NORD – Filmhjerte: Året 1997

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s